Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Dubbele wereldbekerpunten in Deauville

11/06/2007

Lausanne, 11 juni 2007
De FEI heeft vandaag naar buiten gebracht dat de internationale menwedstrijd in het Franse Deauville, dat plaatsvindt van 20-23 september, de laatste kwalificatiewedstrijd is voor de FEI indoor wereldbeker vierspannen 2007/2008.

De menwedstrijd in Deauville bestaat uit twee fasen. De menners leggen op de eerste dag een verkorte marathon af met zes hindernissen, die snel achter elkaar genomen moeten worden. Op de tweede wedstrijddag moeten de vierspanrijders een gecombineerd parcours van kegels en marathonhindernissen afleggen, zoals gebruikelijk is tijdens de indoor Wereldbekerwedstrijden.
Door dit systeem kunnen menners die nog niet veel ervaring hebben met het indoor rijden alvast een voorproefje nemen voordat zij het indoor circuit ingaan.

De organisatie van Deauville nodigt de beste 15 menners van de stand na de kwalificatiewedstrijd in het Hongaarse Szilvasvarad (10-12 augustus) uit om deel te nemen. De uitgenodigde deelnemers zijn niet verplicht in Deauville te starten, maar de met 25.000 euro gevulde prijzenpot en het feit dat er naar verluid dubbele punten te verdienen zijn maakt het zeer aantrekkelijk om deel te nemen.

Bron: FEI, bewerkt door Hoefnet.