Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdachten inbraak veroorzaken aanrijding

Neede, 11-06-2007 o Op de Diepenheimseweg vond zondagmiddag een aanrijding plaats, waarbij een kleine rode auto betrokken was. De inzittenden van deze auto waren waarschijnlijk betrokken bij een inbraak in een woning aan de Diepenheimseweg. Bij de inbraak in de woning werd een raam geforceerd en een deur opengebroken. Vervolgens werden meerdere ruimtes doorzocht. Het is niet duidelijk of er iets werd weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

De aanrijding gebeurde rond 16.20 uur. Rond dit tijdstip reden drie autos over de Diepenheimseweg richting Neede. De kleine rode auto kwam plotseling vanuit de inrit van de woning de weg oprijden en sloeg direct weer linksaf de Kappenweg op. Hierdoor moest de eerste auto met daarin een 43-jarige automobilist uit Nijverdal sterk afremmen.

De tweede auto, een zwarte Peugeot, wist uit te wijken. Een 33-jarige automobiliste uit Winterswijk reed als derde in de rij en botste tegen de auto van de bestuurder uit Nijverdal. De bestuurder van de zwarte Peugeot is een stuk verderop even gestopt en vervolgens verder gereden in de richting van Neede.

De politie wil in verband met het onderzoek graag in contact komen met deze bestuurder en eventueel met andere getuigen die meer kunnen vertellen over de inbraak en/of de rode auto.