Verzamelpersbericht maandag

's-Hertogenbosch, 11-06-2007

Politie houdt man aan voor bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagavond op de Rijnstraat in s-Hertogenbosch een 20-jarige man aangehouden voor bedreiging van zijn 19-jarige ex-vriendin. De man wordt ervan verdacht de vrouw zondag 3 juni jl.op de Parade verbaal met de dood te hebben bedreigd. Verder valt hij de vrouw regelmatig lastig. Bij zijn aanhouding had de man een knuppel in zijn auto liggen. De knuppel is inbeslaggenomen en de verdachte is inverzekeringgesteld.

Politie bekeurt dronkelappen

Sint-Oedenrode De politie heeft zondagavond op de Bremhorst in Sint Oedenrode twee mannen uit Almere bekeurd voor openbare dronkenschap. Zij gedroegen zich onder invloed van alcohol zeer vervelend en agressief tegen voorbijgangers. Ze hebben allebei een proces-verbaal gekregen.

Politie heeft zes verdachten opgepakt voor inbraak school

Boxtel De politie heeft maandagmorgen in Boxtel de laatste twee verdachten opgepakt in verband met een inbraak aan de Brede School aan de Dr. de Brouwerlaan in Boxtel. De inbraak vond plaats tussen vrijdag 1 juni en zondag 3 juni jl. De buit bestond uit een LCD TV. De daders kwamen binnen door het vernielen van een ruit. Vanaf maandag 4 juni zijn successievelijk alle verdachten, in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, aangehouden. Eén verdachte komt uit Tilburg, de andere vijf komen uit Boxtel. Alle verdachten zitten nog vast. De TV is in de woning van één van de verdachten aangetroffen.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

Veghel De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 47-jarige inwoner uit Veghel aangehouden voor huiselijk geweld gericht tegen zijn dochter. De man wordt er van verdacht die nacht de woning van een vriend van het slachtoffer aan de Espelaar in Veghel te zijn binnengedrongen en haar met grof geweld te hebben willen meenemen. Het meisje liep daarbij lichte verwondingen op. Zij wist te vluchten. De verdachte is later elders in zijn woning in Veghel aangehouden. Voor het meisje is tijdelijke opvang geregeld.

Politie houdt man aan voor diefstal drank

Veghel De politie heeft zondagmiddag aan de van Callenburghstraat in Veghel een 19-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij diefstal van sterke drank. Hij zou samen met enkele anderen zaterdagavond bij een tent op het zeskampterrein van de Wijkvereniging Veghel-Zuid aan de van Diemenstraat meerdere flessen sterke drank hebben ontvreemd. In zijn woning zijn drie flessen drank inbeslaggenomen. De verdachte is in het belang van het onderzoek inverzekeringgesteld. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

Politie houdt mannen aan voor poging inbraak

Veghel De politie heeft zondagavond op de Kennedylaan in Veghel twee mannen (25 en 30 jaar oud) uit die plaats aangehouden voor poging tot inbraak. Naar aanleiding van een melding van een getuige, dat het tweetal met gereedschap door een hek was gegaan op het industrieterrein aan de Pattonweg, namen de agenten poolshoogte. De auto is korte tijd later aangetroffen aan de Kennedylaan. Het tweetal is daarop aangehouden voor poging tot inbraak. De 30-jarige man had een geringe hoeveelheid speed bij zich. De 25-jarige man was in het bezit 2 flesjes met een partydrug. Zij bleken bij een dichtgetimmerd huis wat planken te hebben verwijderd en zijn daarna weggegaan. De twee zijn voor verhoor ingesloten en de drugs zijn inbeslaggenomen.

Politie houdt vrouw aan voor huiselijk geweld

Uden De politie heeft zondagavond in haar ouderlijke woning in Uden een 39-jarige vrouw aangehouden voor huiselijk geweld tegenover haar moeder. De twee kregen een meningsverschil waarop de dochter door het lint ging, huisraad naar het slachtoffer gooide en haar moeder diverse keren sloeg. De vrouw liep lichte verwondingen op. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Politie neemt motor wegpiraat inbeslag

Oss De politie heeft zondagavond na een achtervolging op een crossbaan aan de Nieuwe Waterweg in Oss een 21-jarige wegpiraat uit Utrecht aan kunnen houden. Zijn motor is inbeslaggenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Agenten kregen een overlastmelding over een crossende motor op de Wethouder van Eschstraat. Bij het zien van de politie ging de verdachte er met volle snelheid vandoor. Hij negeerde diverse rode verkeerslichten, reed over fietspaden en bereikte o.a. op de Singel 40-45 snelheden van 140 km/h. Uiteindelijk reed hij zich vast in het zand op de crossbaan aan de Nieuwe Waterweg in Oss. De Utrechter is aangehouden en voor verhoor ingesloten. De motorfiets is inbeslaggenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man bleek niet over het vereiste motorrijbewijs te beschikken. Hij heeft voor alle door hem gepleegde strafbare feiten een bekeuring gekregen en is voorlopig ridder te voet.

Politie pakt verdachte huiselijk geweld op

Mill De politie heeft zondagavond in zijn woning in Mill een 46-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw bij een ruzie te hebben geslagen. De vrouw liep daarbij een gezwollen oog op. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Laatst gewijzigd 11-06-2007 15:46 | © Politie Brabant-Noord