Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (11/06)

OOSTERHOUT NB, 11 juni 2007

Insluipingen in Sprang-Capelle en Waspik

SPRANG-CAPELLE / WASPIK: De politie is op zoek naar twee verdachten die zondag 10 juni insluipingen pleegden in Sprang-Capelle en Waspik. Het gaat om een man en een vrouw die vier keer zijn gesignaleerd bij insluipingen. Hun slachtoffers waren in senioren. In alle gevallen kwamen de daders binnen zonder een deur of raam open te breken. Simpelweg omdat de deuren openstonden of niet waren afgesloten.

Rond 17.30 uur trof een 76-jarige man uit Sprang-Capelle twee onbekenden in zijn woonkamer aan. Dat gebeurde in de Hendrik Chabotstraat. Het duo hing een onsamenhangend verhaal op en slaagde er niet in om iets buit te maken.

Kort tevoren waren de man en vrouw ook al binnen geslopen in een nabij gelegen woning van een 75-jarige man uit Sprang-Capelle. De mannelijke verdachte haalde het colbertjasje van het slachtoffer leeg, maar daar bleek niets van waarde in te zitten.

Even later maakte een 85-jarige vrouw uit de Laan van Ravenschot in Waspik melding van het feit dat onbekenden rond haar woning scharrelden en probeerden om binnen te komen.

Vanuit een andere woning aan de Laan van Ravenschot lukte het het duo om een PIN-pas te stelen bij een 76-jarige vrouw. De gewaarschuwde agenten verzorgden voor de vrouw meteen dat haar PIN-pas geblokkeerd werd door de bank. Dit om te voorkomen dat haar bankrekening geplunderd zou worden.

De politie houdt toezicht en spoort woninginbrekers actief op. In al deze gevallen kwamen de daders binnen zonder braakschade te maken omdat de deuren openstonden of niet waren afgesloten. Het risico op dit soort vormen van diefstal is te verminderen door deuren op slot te houden. Zorg dat er niemand door een openstaand raam naar binnen kan klauteren. Houdt de deur voor onbekenden gesloten als er wordt aangebeld en u de zaak niet vertrouwd.

Vijftal verdacht van vernieling personenauto

RIJEN: Zondagmiddag 10 juni om 14.25 uur kreeg de politie bericht dat een groepje personen een auto had vernield. Een geparkeerde Mercedes op de Stationsstraat in Rijen moest het ontgelden toen de groep voorbij kwam. In het rechter voorportier van de auto ontstond een deuk en krassen. In de voorruit waren twee afzonderlijke barsten zichtbaar. Aan de hand van getuigenverklaringen werd er een opvallend signalement van de groep vastgesteld. Vrij snel daarna had de politie in de gaten dat de bewuste groep richting het station liep. Meteen daarna rekende de politie hij vijftal in. De arrestanten zijn:

- een 24-jarige man uit Rijen

- een 26-jarige man uit Lelystad

- een 22-jarige man uit Lelystad

- een 25-jarige man uit Zevenhuizen

- een 17-jarige vrouw uit Houten
De groep erkende dat ze onder invloed van alcohol uitbundig en luidruchtig waren, doch ontkent alle betrokkenheid bij de schade aan de auto. De verklaringen van de verdachten én de getuigen worden door de politie in een proces-verbaal opgenomen.

Man zonder rijbewijs veroorzaakt verkeersongeval

DONGEN: Een 18-jarige inwoner van Raamsdonksveer veroorzaakte zondagavond 10 juni een ernstig verkeersongeval op de Gaasjesweg in Dongen. Het ongeluk gebeurde rond 22.15 uur en veroorzaakte een behoorlijke chaos. De Verenaar ging vermoedelijk inhalen in een bocht terwijl daarvoor geen ruimte aanwezig was. Hij kwam frontaal in aanrijding met tegenligger en pakte dor de klap ook zijn voorgangster even mee. Resultaat: drie gewonden, twee auto's total-los, één auto in de sloot.

De aangereden tegenligger (78-jarige man uit Dongen) belandde met zijn auto in de sloot en raakte bekneld in zijn voertuig. Hij is door de brandweer bevrijd uit het wrak. Daarna is de man naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn 81-jarige medepassagier (uit Dongen) kwam met schrik vrij.

De auto die werd ingehaald werd bestuurd door een 46-jarige vrouw uit Kaatsheuvel. Zij en haar 50-jarige passagier (uit Kaatsheuvel) raakten niet gewond.

De veroorzaker is door de politie gearresteerd. Hij kon niet worden ingesloten maar moest vanwege medische noodzaak naar het ziekenhuis. Daar werd een gebroken enkel geconstateerd. De jongeman had geen rijbewijs. Tevens is bij hem bloed afgenomen om te onderzoeken of er wellicht alcohol en/of drugs in het spel waren ten tijde van het ongeval. Een passagier van hem is na het ongeval weggelopen van de plaats van het ongeval.
Het is bekend dat deze jongeman gewond was in het gezicht. Hij is tot op heden spoorloos.

Voetgangers gewond door verkeersongevalletjes

GILZE: In de Raadhuisstraat raakte een 46-jarige vrouw uit Gilze gewond toen ze werd aangereden door een achteruit rijdende personenauto. Het ongeluk gebeurde zondagavond 10 juni rond 21.10 uur. De personenauto werd bestuurd door een Belgische automobilist (leeftijd nog onbekend). Het slachtoffer had last van haar been en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

S-GRAVENMOER: Een dronken Pool liep zondagavond 10 juni om 21.15 uur op de Hoofdstraat tegen de zijkant een passerende auto. Het 25-jarige slachtoffer liep een kleine hoofdwond op en is door het ambulancepersoneel meegenomen naar het Tweestedenziekenhuis. De automobilist betrof een 23-jarige Oosterhouter.

De politie maakte van beide ongevallen proces-verbaal op.

Auteur: Jeroen Steenmeijer