Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 11-06-07

TILBURG, 11 juni 2007

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

TILBURG Gistermiddag en avond hebben agenten op verschillende locaties in het teamgebied West een alcoholcontrole ingesteld. De controle werd uitgevoerd door medewerkers van de teams uit het district Tilburg. In totaal controleerde de politie rondom de Bredaseweg en de Prof. Cobbenhagenlaan 500 passanten. Hiervan bleken vijf automobilisten te diep in het glaasje gekeken te hebben. Ook werden er 12 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder helm en het niet dragen van de autogordel.

Op de Zwartvenseweg controleerde de politie rond 20.45 uur een 50 jarige Tilburgse automobilist. Onderzoek op het bureau wees uit dat de man 395 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 3 uren mocht hij vertrekken.

Enkele minuten later liep een 39 jarige automobilist uit Poppel op dezelfde locatie tegen de lamp. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 550 ug/l in zijn bloed had.

Op de Rueckertbaan controleerden agenten om 22.15 uur een 28 jarige automobilist uit Den Bosch. De man was betrokken bij een eenzijdige aanrijding op de Rueckertbaan. Zijn auto was frontaal tegen een lantaarnpaal gebotst. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man bijna vier maal de toegestane hoeveelheid aan alcohol, namelijk 820 ug/l in zijn bloed had. Daarbij bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Een 31 jarige automobiliste uit Oisterwijk had na onderzoek 320 ug/l aan alcohol in haar bloed. Zij werd rond 23.00 uur op de Prof. Cobbenhagenlaan gecontroleerd.

Tegen middernacht controleerden agenten op de Hart van Brabantlaan een 36 jarige Tilburgse bestuurder van een bromfiets. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken. Een ademtest wees uit dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 925 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Het drinken van 3 glazen alcohol verhoogt het ongevalsrisico met 100%

Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol zo'n 150 doden vallen en er 3000 tot 4000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval (cijfers over de afgelopen 5 jaar).
Daarom controleert de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie nadrukkelijk op alcohol in het verkeer. In de wet is bepaald dat het verboden is om een voertuig (òòk een fiets of brommer) te besturen onder invloed van een stof waarvan redelijkerwijs verwacht kan worden dat het gebruik ervan de rijvaardigheid kan verminderen. Dit kan zowel alcohol, drugs en bepaalde medicijnen zijn. Onder invloed rijden is een misdrijf. De sancties variëren van een rijverbod en hoge geldboetes tot een gevangenisstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid.

Politie arresteert 8 personen in het horecaconcentratiegebied

TILBURG De politie heeft gisteravond en vannacht tijdens het horecatoezicht in het centrum van Tilburg in totaal 8 aanhoudingen verricht. Ondanks de gezellige sfeer heeft de politie meerdere keren bij wanordelijkheden moeten ingrijpen. Vermoedelijk speelde alcoholgebruik daarbij een groe rol.

In de Stadhuisstraat heeft de politie gisteravond, tegen middernacht, een 49 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een agent te hebben bedreigd. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af.

De politie werd gealarmeerd nadat de man zich bij een
horecagelegenheid in de Stadhuisstraat misdroeg. Voor het café trof de politie een groepje mensen aan die in conflict met elkaar waren. Een van de betrokkenen zocht meerdere keren de confrontatie op met een portier. Nadat de agenten het groepje gescheiden had vorderden de agenten de verdachte te vertrekken. De man was het daar niet mee eens wat hij liet merken door een van de agenten woordelijk te bedreigen.

In de Emmastraat hebben agenten rond de klok van 19.35 uur een 28 jarige Tilburger aangehouden. De man probeerde het vuurwapen van een agent uit het holster te trekken. Toen de politie hem daarover aansprak zocht de verdachte de confrontatie met de agent door hem zogenaamd een kopstoot te geven. Hierop werd de verdachte aangehouden.

In het Hendrikhof hebben agenten gisteravond om 20.00 uur een 26 jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. Nadat de politie bij een opstootje hem meerdere keren gevraagd had te vertrekken bleef hij staan. Hierop werd hij aangehouden.

Een 21-jarige vrouw uit Uden werdi rond 21:45 uur op het Piusplein aangehouden nadat ze een man in het gezicht had geslagen. Aanleiding tot de mishandeling was een scheldpartij. Op het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af. Ze had spijt van haar daad. Het slachtoffer hield aan het incident een wond bij zijn wenkbrauw over.

De politie heeft zondagavond omstreeks 20.25 uur op de Paleisring drie verdachten aangehouden ter zake mishandeling en / of het veroorzaken van wanordelijkheden. Het gaat om drie Tilburgers, mannen van 40 en 19 jaar en een vrouw van 38 jaar. Een agent wilde zijn collegas assisteren bij het beëindigen van een vechtpartij. Een vrouw die daarbij de agenten aanviel, werd door de betrokken politieman bij haar rechterarm gepakt om haar rustig te krijgen. Zij gedroeg zich erg agressief, daarbij luid scheldend. Op dat moment werd de diender op zijn achterhoofd geslagen door de 40-jarige Tilburger. Ook de andere 19-jarige verdachte bemoeide zich met het incident en belemmerde de agenten bij hun werk. Zij werden alle drie aangehouden. Na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld.

Tilburgers met tuinstoel aan de haal

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 03.00 uur op de Gilzerbaan twee Tilburgers van 19 jaar aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht een tuinstoel te hebben weggenomen van een dak van een woning aan de Baroniebaan. De mannen legden op het bureau een bekennende verklaring af.

Agenten zagen tijdens de surveillance twee mannen de Gilzerbaan oversteken. Het tweetal droeg een oranje gekleurde plastic stoel. Nadat de politie hen hierover had aangesproken, twijfelden de verdachten maar gaven kort daarna toe de stoel weggenomen te hebben. Het was als geintje bedoeld.

Winkeldief loopt tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 15.00 uur bij een bouwbedrijf aan de Hestiastraat een 26 jarige man afkomstig uit Polen aangehouden voor winkeldiefstal. In het bouwbedrijf had hij enkele steenboren in zijn portemonnee gestopt. Bij het verlaten van de winkel sprak een beveiligingsmedewerker hem hierover aan. Gealarmeerde agenten namen hem over en brachten hem naar het bureau waar hij een bekennende verklaring aflegde.

Politie houdt verkeerscontrole

HILVARENBEEK Agenten van het politieteam Leijdal-Hilvarenbeek hebben vanmorgen op de Provincialeweg de N269 een verkeerscontrole ingesteld. Doelstelling van deze controle is normhandhaving. In totaal kregen 23 passanten een bekeuring. Er werden 19 bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de maximum snelheid. Op de Beerseweg kregen 4 passanten een bekeuring voor het negeren van het inhaalverbod.

Vanmorgen rond 08:00 uur hielden agenten een verkeerscontrole op de Bosscheweg. In totaal werden er 13 bekeuringen uitgedeeld. Passanten kregen onder andere een bon voor het negeren van het rode verkeerslicht, het rijden tegen de richting, het rijden over de busbaan en het niet dragen van een helm.

Auto ontvreemd na inbraak woning

TILBURG De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een woning die vannacht gepleegd is in een woning in de Ingenieurslaan. Bij deze inbraak werd een auto buit gemaakt.

Onderzoek wees uit dat de daders zich vermoedelijk via een raam op de begane grond de toegang tot de woning hadden verkregen. Uit de woning werden onder andere autosleutels ontvreemd. De auto, die geparkeerd stond op de oprit van de woning was verdwenen. Het betreft een bruin gekleurde Volvo gekentekend 60-SR-BR.

Auteur: Desiree Brabers