Gemeente Bernheze


Gemeente Bernheze schenkt voetbalclubs materialen

week 24 materialen voetbalclubs.jpg

De gemeente Bernheze heeft aan de 6 voetbalclubs in haar gemeente diverse materialen ten behoeve van het onderhoud op het sportpark beschikbaar gesteld. Wethouder Wijdeven overhandigde de materialen op 8 juni officieel aan de bestuursleden van de betreffende clubs.

Eind 2006/begin 2007 heeft de gemeente met alle voetbalclubs om tafel gezeten om diverse zaken te bespreken. Uit diverse gesprekken bleek dat de clubs een toenemende behoefte hebben aan materialen om zelf kleine onderhoudstaken uit te voeren. De clubs Prinses Irene (Nistelrode), WHV (Loosbroek), Vorstenbossche Boys (Vorstenbosch), Avesteyn (Dinther) en VV Heeswijk (Heeswijk) ontvangen allemaal een klein tractortje en een sleepnet. HVCH (Heesch) was reeds in het bezit van deze materialen en ontvangt daarom voor hetzelfde bedrag klein materiaal.

Met de kleine tractor en het sleepnet kan de club zelf regelmatig de velden slepen, wat de vlakheid ten goede komt. Daarnaast kan de tractor gebruikt worden voor diverse andere (sjouw-)werkzaamheden op het sportpark.

Met deze aanschaf is een bedrag van bijna EUR 20.000 gemoeid. Deze eenmalige uitgave komt ten laste van de onderhoudsvoorziening van de gemeente. Wethouder Wijdeven is blij met de beschikbaarstelling: Naast een toenemende flexibiliteit voor de clubs om zelf onderhoudstaken uit te voeren - wat ook voor ons als gemeente interessant is - is het een mooie blijk van waardering voor al het verrichte werk van de vele vrijwilligers op de sportparken