Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( maandag 11 juni 2007

Maastricht; vechtjassen aangehouden

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 38-jarige inwoner van Maastricht en een 33-jarige inwoner van Meerssen aangehouden in verband met een vechtpartij die op de Ambyerstraat-Noord in Maastricht had plaats gevonden.

Een van de twee aangehouden mannen, moest naar het ziekenhuis worden overgebracht omdat hij een oogkas/neus fractuur en een gekneusde rib had opgelopen. De andere man liep een lichte steekwond op in een van zijn armen.

Omdat de toedracht van de vechtpartij onduidelijk was, werden beide mannen aangehouden voor nader onderzoek.

Geleen; automobilist rijdt door na aanrijding

Een 46-jarige inwoner van Sittard, is zondagavond doorgereden, nadat hij met zijn auto op de Itterbeekstraat in Geleen een aanrijding had veroorzaakt.

De Geleendenaar kwam even later, nadat hij was doorgereden en zijn auto elders had geparkeerd, te voet voorbij de woning van de eigenaar van de aangereden auto. Deze waarschuwde de politie. Agenten hielden de man vervolgens aan. Deze weigerde mee te werken aan een blaastest. De auto van de man werd in beslag genomen.

Tegen de Geleendenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brunssum; waterlekkage door hennepplantage

Een waterlekkage bij een hennepplantage heeft zondagmiddag voor de nodige overlast gezorgd in een flat aan het Treebeekplein in Brunssum.

De woning die zich op de derde verdieping bevond stond blank, terwijl de bewoners onder het bewuste appartement ook de nodige wateroverlast ondervonden.

Omdat de bewoner van de bewuste woning niet thuis was, werd met een hoogwerker van de brandweer de woning betreden. In deze woning troffen agenten een hennepplantage van ruim 400 planten aan en een defect irrigatiesysteem dat voor de wateroverlast verantwoordelijk was.

Tegen de bewoner van het appartement wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; inbrekers aangehouden

De politie heeft zondag in een winkel aan het Koningsplein in Maastricht drie mannen, van 18 en 22 jaar aangehouden, omdat er in het pand was ingebroken.

De mannen zijn afkomstig uit Roemenië.

Een getuige die de politie had gewaarschuwd, had gezien dat twee mannen op de uitkijk stonden en een derde in het pand was.

Het bleek dat er aan de achterzijde van de winkel een groot gat in een muur was gemaakt, maar dat er ogenschijnlijk niemand door naar binnen kon. Dat werd nog eens bevestigd door een inspectie van de zaak.

Enkele uren later hoorde de eigenaar geluiden op het systeemplafond en waarschuwde de politie. Deze trof vervolgens een heel tenger persoon op het plafond aan, die zich daar had verstopt. Alle drie de mannen zijn ingesloten in verband met een verder onderzoek.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --