Openbaar Ministerie

Aanhoudingen wegens meineed

Roermond, 11 juni 2007

Twee mannen uit Roermond zijn vorige week in hun woonplaats aangehouden op verdenking van meineed. De mannen waren opgeroepen als getuige bij de reconstructie van een dodelijk ongeluk dat plaatsvond op 17 maart 2006. Daarbij kwam een 38-jarige vrouw uit Roermond om het leven.

De vrouw werd die ochtend op haar bromfiets aangereden door een vrachtauto die achter haar stond te wachten voor het stoplicht. De chauffeur, een nu 54 jarige man uit Nieuwe Tonge, verklaarde dat hij de vrouw over het hoofd heeft gezien.

Begin dit jaar meldden zich bij de politie twee nieuwe getuigen die verklaarden dat de chauffeur tijdens het ongeval aan het bellen was. Op basis van deze nieuwe verklaringen vond er op last van de rechter-commissaris vorige week een schouw plaats. Daarbij waren ook beide getuigen aanwezig.

Ter plaatse is volgens het OM duidelijk geworden dat de verklaringen van beide getuigen niet aannemelijk zijn, ze naar alle waarschijnlijk het ongeluk niet hebben zien gebeuren en dat vermoedelijk met opzet is getracht de chauffeur te belasten. Eén getuige, een 42-jarige man uit Roermond, is diezelfde dag nog aangehouden op verdenking van meineed.

De andere getuige, een 40-jarige man uit Roermond, is afgelopen vrijdag aangehouden voor verhoor. Geen van beide mannen zit op dit moment nog vast. Tegen hen zal proces-verbaal ter zake meineed worden opgemaakt.