Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (11/06)

BERGEN OP ZOOM, 11 juni 2007

Politie houdt tweetal aan voor bezit softdrugs
ROOSENDAAL: Een 19-jarige en een 22-jarige Belg zijn beiden gisteren aangehouden voor het bezit van softdrugs. De mannen werden gecontroleerd door de politie op de Brugstraat. Daar bleek dat zij in het bezit waren van 400 gram hennep. Het tweetal heeft afstand gedaan van de verdovende middelen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Man aangehouden met harddrugs
ROOSENDAAL: Bij de politie kwam zondagavond een melding binnen van een getuige die had gezien dat iemand erg vreemd deed in een personenauto aan de Diamantdijk. De politie trof in de auto een man aan die vermoedelijk een te grote hoeveelheid harddrugs had gebruikt. Ook lag in de auto nog een hoeveelheid harddrugs. De man, een 23-jarige inwoner van St. Willebrord, is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De auto is weggetakeld.

Politie onderzoekt onenigheid
WILLEMSTAD: Een onenigheid tussen een aantal mensen in een horecagelegenheid in Willemstad is in de nacht van zondag op maandag bijna verkeerd afgelopen. De mensen, een aantal vaste klanten van de horecagelegenheid en een echtpaar met een boot, kregen het door nog onbekende reden met elkaar aan de stok. Toen het echtpaar weg was keerde de rust even terug. De vrouw van het echtpaar keerde even later terug met een mes en wilde één van de andere klanten met het mes steken. De uitbater van de gelegenheid kon dit nog net voorkomen door het mes af te pakken en de vrouw buiten te zetten. De politie heeft een aangifte opgenomen en heeft een onderzoek ingesteld naar de vrouw.

Politie houdt drietal inbrekers op heterdaad aan
FIJNAART: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een drietal verdachten aangehouden voor inbraak in een benzinestation aan de Parallelweg. De politie kreeg een inbraakalarm door en ging polshoogte nemen. Op het moment dat de politie naar het benzinestation rijdt ziet men een auto rijden met daarin een drietal personen. De auto is vervolgens staande gehouden. In de auto treft de politie dan een kassalade met een geldbedrag aan. Het drietal, een 18-jarige, een 19-jarige en een 22-jarige inwoner van Den Haag zijn aangehouden en inverzekering gesteld.

Auto buitgemaakt bij inbraak in woning
WOUW: Bij een inbraak in een woning aan de Gierelaar is in de nacht van zondag op maandag een auto weggenomen. De dader kon binnenkomen door gaten te boren in een kozijn waarna een raam kon worden geopend. De autosleutels als mede nog een aantal andere goederen zijn uit de woning meegenomen waarna de auto van de oprit werd gestolen. Het betreft een personenauto van het merk BMW 116 voorzien van het kenteken 64-SG-GP.
De technische recherche onderzoekt de sporen.

Courageteam actief bij oprollen hennepkwekerijen
BERGEN OP ZOOM: Het afgelopen weekend heeft het team Courage verschillende vangsten gedaan op het gebied van de softdrugs. Vrijdagmiddag was bij de politie een tip binnengekomen van de aanwezigheid van softdrugs in een pand aan de van Konijnenburgweg. Eenmaal daar treft het team Courage ruim 7 kilo aan hennep aan. De eigenaar van de drugs en de verhuurder van het pand zijn getraceerd. Zij worden gehoord. Tegen hen zal proces-verbaal op worden gemaakt. De softdrugs is inbeslaggenomen.

ROOSENDAAL: In een woning aan de Groenstraat is het afgelopen weekend een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de aanwezige knipper is meegenomen voor verhoor. Het betreft een 36-jarige man uit Roosendaal. Het is niet bekend hoeveel planten er zijn aangetroffen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst