Gemeente Roermond

Reinigen en inspectie riolen in de gemeente Roermond

In opdracht van de gemeente start Helma Reinigingsdienst B.V. - naar verwachting komende week - met rioolinspecties in de hele gemeente Roermond .
Voorafgaande aan de inspectie wordt het riool gereinigd. De reiniging kan enige overlast veroorzaken in de vorm van stankoverlast. De rioolinspectie zélf veroorzaakt geen overlast.

Stankoverlast
De riolen worden onder hoge druk schoon gespoten. Door luchtdrukverschillen kunnen de sifons in de woningen leeg gezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woning en het gemeentelijk riool. Op deze manier kan er rioollucht in de woning terechtkomen. Zodra de sifons in de woning weer worden gevuld ( toilet doorspoelen en de kranen even laten lopen), zal de rioollucht snel verdwijnen.

Verkeersmaatregelen
De reinigings- en inspectievoertuigen staan korte tijd op een locatie. Hierdoor kan het verkeer korte tijd hinder ondervinden van de werkzaamheden. Geprobeerd wordt om deze hinder tot een minimum te beperken.

Heeft u nog vragen?
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met: De heer F. Pols, uitvoerder van Helma Reinigingsdienst B.V., telefoon 013-5313500.
Publicatiedatum: 11.06.2007 Bijgewerkt: 11.06.2007