Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 11 juni

BREDA, 11 juni 2007

Derde aanhouding na schietpartij

BREDA: In het onderzoek naar de schietpartij zaterdagnacht op het Monsigneur Nolensplein heeft de politie een derde verdachte aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag raakte bij de schietpartij een 45-jarige inwoner van Breda zwaar gewond.

Maandagmiddag is in deze zaak een 26-jarige man uit Breda aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Een eerder aangehouden verdachte, een 27-jarige Bredanaar, is nog ingesloten. Een 44-jarige verdachte uit Heeze, die kort na het ongeluk werd aangehouden is inmiddels op vrije voeten gesteld. De politie ziet hem niet meer als verdachte. Het slachtoffer is geopereerd en verkeert buiten levensgevaar.

De politie zet het onderzoek voort.

Politie controleert hangjongeren in Ulvenhout op drugs

ULVENHOUT: De politie heeft zondagmiddag twee mannen aangehouden die in het bezit waren van hard drugs. Agenten controleerden een groep van circa twintig jongeren die rondhingen bij een bospad aan de Koekelberg. Sommige jongeren waren aan het vissen, anderen waren aan autos aan het werken. Bij het tweetal dat werd aangehouden (een 25-jarige man uit St. Willebrord en een 33-jarige Tilburger) werden gebruikershoeveelheden GHB, XTC en speed gevonden. Na verhoor zijn ze met een proces-verbaal heengezonden. Alle jongeren werden gecontroleerd op het bezit van drugs. De politie reageerde op een melding van overlast van de jongeren.

Vier Bredase jongens aangehouden na inbraak in garagebox

BREDA: Vier jongens uit Breda (14, 14, 15 en 16 jaar) zijn zondag aangehouden wegens een inbraak in een garagebox aan het Bergschot. Een getuige zag hoe vier jongeren kort na 14.30 uur de inbraak pleegde en rende achter de jongens aan. Zijn buurman die ook in actie kwam, kon een 14-jarige jongen vastpakken en aan de politie overdragen. De overige drie verdachten zijn later op de dag aangehouden. Volgens de eigenaar van de garagebox is er niets ontvreemd. De vier jongens zijn maandagmiddag na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt

Man aangehouden na auto-inbraak

BREDA: De politie heeft zondag een 41-jarige man Bredanaar aangehouden op verdenking van auto-inbraken en vernielingen. Dat gebeurde rond 17.00 uur op de Emmastraat. Een getuige dat een man een auto met een kapotte achterruit doorzocht op een parkeerplaats aan de Etnastraat. Ook voelde hij aan een andere auto. Daarop belde de getuige de politie die even later de Bredanaar kon aanhouden. Hij voldeed aan het signalement dat de getuige had opgegeven. De verdachte is in verzekering gesteld. Uit de auto bleek niets te zijn gestolen.

Jongens ervandoor met scootmobiel

BREDA: De politie heeft zondagmiddag kort voor 18.00 uur twee jongens van 17 en 19 jaar uit Breda aangehouden op de Konijnenberg. Kort daarvoor hadden ze met twee andere jongens een scootmobiel gepakt op de Markendaalseweg en er een stukje mee gereden. Vervolgens lieten ze de scootmobiel staan en stapten ze in een auto. Een getuige had een deel van het kenteken onthouden en op basis daarvan konden twee van de vier verdachten worden aangehouden. De 62-jarige eigenares van het invalidenkarretje heeft aangifte gedaan van diefstal dan wel joyriding. De twee jongens zijn met een bekeuring op zak op vrije voeten gesteld.

Scooterrijder opgepakt

BREDA: Een 29-jarige Bredanaar is zondagavond rond 20.30 uur op de Middachtenstraat aangehouden. Hij reed op de T-splitsing Loevesteinstraat-Zwijnsbergenstraat op een scooter zonder verzekering en droeg geen helm. Toen de bestuurder de agenten zag, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging ging de man onderuit en kon hij in de kraag worden gepakt. Dat ging niet zonder slag of stoot. Eenmaal in de politiewagen bedreigde hij agenten en spuugde op de ramen van de bus. Hij bleek ook in het bezit van
gebruikershoeveelheden soft en hard drugs. De Bredanaar verklaarde dat hij op de vlucht ging, omdat hij geen trek had in enkele fikse bekeuringen. Die heeft hij alsnog gekregen.

Beschonken automobilisten aangehouden

ZUNDERT: Bij een controle op de Blauwstraat is zondagavond rond 22.45 uur een 22-jarige automobilist uit Achtmaal aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het bureau 880 ug/l en kon direct zijn rijbewijs overhandigen. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

BREDA: Een 46-jarige vrouw uit Breda is kort na 11.00 uur aangehouden toen ze zich meldde op het bureau Zuid-Oost. Ze verklaarde dat ze kort daarvoor bij een tankstation aan de Zwijnsbergenstraat tegen een auto is gereden die daar aan het tanken was. Ze had vanmorgen een flinke hoeveelheid wodka opgedronken. De vrouw blies 995 ug/l, ruim vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen; tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul