KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

12-6-2007

EK Laser eindigt met een mooie zeewind en dito resultaat

In het Zuid Franse Hyeres is de eindstand bij het EK Laser Standaard inmiddels opgemaakt!
De laatste serie wedstrijden bleken frustrerend doordat de senioren 2 races voeren die beiden na een uur werden afgebroken: de wind eindigde onder de 3 knopen. Dit betekende uiteindelijk een dag zonder enig resultaat.

De Jeugd zeilden uiteindelijk wel een wedstrijd en dit pakte goed uit voor Douwe Broekens.

Tijdens de laatste dag was er eindelijk een prima en gebruikelijke zeewind. Met helder weer en 12 knopen wind voeren de senioren heel dicht bij elkaar en bleef het bijzonder spannend.
Zowel Eduardo van Vianen als Rutger van Schaardenburg hadden een goede eerste race en omdat er zo weinig verschil in punten was tussen de eerste 20 zeilers kon er nog van alles gebeuren.

In de laatste wedstrijd met 15 knopen wind ging de hele vloot naar rechts en dat resulteerde in een drukke bovenboei ronding zonder veel achterblijvers. Het rak naar beneden was een klassieke Gold Fleet strijd waarin alle boten vrije wind zochten en zich verspreidden. Ze lagen heel dicht bij elkaar.

Jammer genoeg had Eduardo een OCS. Rutger voer weer een prima race en eindigde 17e.

De eindresultaten lagen heel dicht bij elkaar, waarbij de Brit Paul Goodison het EK won en de uit Australie afkomstige Tom Slingsby het Open Europese Kampioenschap. Rutger van Schaardenburg werd beste Nederlander met een geweldige 7e plaats op het EK en een 13de plaats in het open evenement inclusief niet Europeanen.

Hiermee heeft Rutger een halve nominatie verdiend voor de Olympische Spelen in 2008. Een super prestatie voor de jonge Dordtenaar.

Douwe Broekens zeilde ook een uitstekende laatste wedstrijd door koel en gecontroleerd te blijven zeilen. Dit werd beloond met een geweldige 4de plaats overall bij de jeugd onder 21.