Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 11 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 11-06-2007

Politie grijpt in bij huiselijk geweld

Zaandam, 11 juni 2007, 10:38 uur

Een 19-jarige jongen is aangehouden omdat hij vernielingen pleegde in zijn ouderlijk huis en de politie bedreigde. De politie werd gebeld door de ouders die meldden dat de jongen zich onhandelbaar gedroeg en spullen vernielde in de woning. Toen de politie arriveerde kwam de jongen direct naar buiten rennen en uitte bedreigingen richting de dienders. Hij bond in toen een tweede politieauto arriveerde. Hij is geboeid overgebracht naar het bureau, waar overige hulpverlening voor hem werd ingeschakeld.

Zwartrijder gooit met steen

Zaandam, 11 juni 2007, 00:48 uur

Een 51-jarige Amsterdammer is zondagnacht aangehouden op het station van Zaandam. Hij had geen geldig vervoersbewijs bij zich en werd door de spoorwegpolitie gesommeerd de trein te verlaten. De man vertrok, maar kwam via de rails toch weer aangelopen. Weer werd hem gevraagd te vertrekken. Vervolgens gooide hij een steen naar een spoorwegbeambte, die op tijd kon bukken. De politie heeft hem tijdelijk opgesloten in het hoofbureau in Zaandijk en maandagochtend is hij overgedragen aan de spoorwegpolitie Amsterdam.

Tien drankrijders

Zaanstad, 9 t/m 11 juni

In de nacht van zondag op maandag werden op diverse wegen in de Zaanstreek alcoholcontroles gehouden. Acht bestuurders, onder wie twee beginnende, hadden te diep in het glaasje gekeken. Op de Peperstraat in Zaandam moest een 48-jarige Zaandamse haar snorfiets inleveren. De vrouw werd voor de derde keer in zes weken met een slok op betrapt. In totaal werden 875 bestuurders gecontroleerd.

Eerder in het weekend, zondagochtend omstreeks tien uur, werd op de A7 in Zaandam een 22-jarige Purmerender aangehouden. En zaterdagavond werd op de Wandelweg in Wormerveer ook nog een drankrijder van de weg gehaald. Op de Wandelweg werd een zestigtal bestuurders staande gehouden voor een blaastest.

Negen drankrijders

Oosthuizen/ Purmerend/Middenbeemster, 10/11 juni

Tijdens diverse alcoholcontroles zijn in de nacht van zondag op maandag zes drankrijders aangehouden. Op de Provincialeweg N247 in Oosthuizen werd één drankrijder aangehouden, een 70-jarige Amsterdammer was achter het stuur van zijn auto gekropen terwijl hij twee keer zoveel drank op had als wettelijk is toegestaan.

Op de Waterlandlaan in Purmerend werden 165 bestuurders gecontroleerd en bleken vier mensen onder invloed te rijden. Het meest gedronken had een 41-jarige vrouw uit Amsterdam. De automobiliste had een alcoholgehalte van 1,2.

Op de Laan der Continenten werden dezelfde nacht nog eens drie drankrijders aangehouden. Een 32-jarige en een 66-jarige man en een 41-jarige vrouw, alle drie uit Purmerend, hadden een alcoholgehalte van rond de 1. Ten slotte werd een 44-jarige man uit de
Midden-Beemster op de Middenweg in zijn woonplaats aangehouden. De man had tweeënhalf keer zoveel drank op als is toegestaan. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Rijinstructeur moet rijbewijs inleveren

Wormerveer, 9 juni, 14:45-17:30 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg
Westzaan-Westgraftdijk (100 km per uur) hebben agenten zaterdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een rijinstructeur. De man haalde een snelheid van 171 km per uur met zijn motor. Omdat hij meer dan 50 km per uur ter hard reed, moest hij zijn rijbewijs ter plekke inleveren. Tijdens de controle, waarbij gebruik gemaakt werd van een lasergun, werden in totaal 27 hardrijders aan de kant gezet en bekeurd.

Hardrijders

Monnickendam, 10 juni, 14.00 -18.30 uur.

Tijdens een snelheidscontrole op de Waterlandse Zeedijk werden zondag zes hardrijders staande gehouden. De hoogste snelheid bedroeg 129 km per uur (bij een toegestane snelheid van 80 km per uur). Tijdens de controle werd ook een 15-jarige bromfietser uit Amsterdam aangehouden. De jongen gaf een valse naam op en wilde niet meewerken aan de controle waarna hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg de jongen drie boetes: voor het rijden met gladde banden, het besturen van een bromfiets onder de 16 jaar en het opgeven van een valse naam.

Dwars over de rotonde met alcohol

Middenbeemster, maandag 11 juni, 02:50 uur

Een 23-jarige beginnend bestuurder uit Broek in Waterland is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De politie werd gebeld dat er een auto dwars op de weg stond bij een rotonde in Middenbeemster. De politie ging ter plaatse en liet de bestuurder blazen. Hij blies een alcoholindicatie van 1,7. Meer dan 8 keer de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder. De man verklaarde over de hele avond ongeveer 12 glazen bier te hebben gedronken. Hij had met een te hoge snelheid de rotonde genaderd en was er dwars overheen gereden waardoor zijn auto zwaar beschadigd raakte. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Laatst gewijzigd 11-06-2007 16:12 | © Politie Zaanstreek-Waterland |