VVV sluit contract met Winvision voor ontwikkeling backend van www.vvv.nl

Nieuwegein, 11 juni 2007 - VVV Nederland heeft onlangs een contract gesloten met Winvision voor de ontwikkeling van een backend voor de vernieuwde portal (www.VVV.nl). Deze portal zal het complete digitale informatieaanbod van alle VVV's in Nederland centraal toegankelijk maken. In de eerste fase van het project ligt de nadruk op de zoek- en boekfunctionaliteit. VVV.nl wil bezoekers op een makkelijke manier toeristische verblijfsaccommodaties laten zoeken en boeken. De backend van de vernieuwde portal wordt gebaseerd op Microsoft Windows SQL Server 2005. Deze moet ervoor zorgen dat de content die door de aangesloten VVV's wordt aangeleverd, voor gebruik op de portal wordt geoptimaliseerd.

VVV Nederland is toonaangevend op het gebied van recreatie, toerisme en vrije tijd in Nederland en wil toeristen, recreanten en bewoners informeren over mogelijkheden voor toerisme, recreatie en vrijheidsbesteding. VVV Nederland coördineert een landelijk netwerk van 70 aangesloten VVV-organisaties, die samen bijna 300 vestigingen en enkele honderden Internetsites exploiteren.

Binnen VVV Nederland richt de afdeling VVV.nl zich specifiek op het versterken van het VVV merk en het ontsluiten van het VVV-dienstenaanbod via internet. Een van de doelstellingen van VVV.nl is om de bestaande website uit te bouwen tot dé toonaangevende toeristische zoekmachine op internet.

80% standaard functionaliteit

Jorrit van der Spek, manager van VVV.nl: "Na uitgebreid onderzoek naar diverse technologieën waaronder open source, hebben we besloten om de portal te baseren op Microsoft-technologie. Een belangrijke overweging daarbij was dat zo'n 80% van de functionaliteit die wij nodig hebben, al standaard in de oplossingen van Microsoft aanwezig is."

De keuze voor Winvision als implementatiepartner is grotendeels gebaseerd op de grote kennis die de organisatie heeft van Microsoft-technologie. Van der Spek: "Wat voor ons daarnaast heel belangrijk was, is dat Winvision qua organisatie heel goed bij ons past, zowel qua omvang als qua aanpak. De VVV is een heel pragmatische organisatie met korte lijnen en dat zagen we ook bij Winvision."

De vernieuwde portal zal in fasen worden ontwikkeld. Het totale ontwikkeltraject wordt geschat op 2 jaar.