Integratie CSS Solutions in VCD IT Groep creëert marktleider

11.06.2007 / 16:53 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vcd automatisering

Vcd automatisering

Eindhoven 11 juni 2007
Persbericht
Integratie CSS Solutions in VCD IT Groep creëert marktleiderschap in het MKB

De VCD IT Groep heeft de activiteiten van CSS Solutions overgenomen. Met deze overname is één van de grootste zelfstandige ICT aanbieders ontstaan in Nederland. CSS Solutions richt zich met praktische IT oplossingen al bijna 25 jaar op het MKB. Door de organisatie-uitbreiding groeit de VCD IT Groep naar ruim 400 medewerkers en meer dan 12.000 klanten. Zowel VCD als CSS Solutions richt zich o.a. op het leveren van business solutions op basis van producten van Exact Software. Door de integratie van CSS Solutions in VCD, gefaciliteerd door Exact Software, ontstaat één van de grootste Exact Partners die garant kan staan voor continuïteit en kwaliteit voor zowel bestaande als potentieel nieuwe Exact klanten.

Doordat CSS Solutions door de integratie onderdeel uitmaakt van de VCD IT Groep, kan zij haar klanten nog beter en een nog completer aanbod van IT oplossingen en dienstverlening bieden waaronder software ontwikkeling en -implementatie, hosting, maatwerkoplossingen en outsourcing. Tevens ontstaan hierdoor schaalvoordelen en zijn per direct volwaardige vestigingen ontstaan met een landelijke dekking. Sjouke Kuindersma, VCD IT Groep: 'We zijn trots op de gerealiseerde overname, waardoor we veel gemotiveerde en enthousiaste collega's erbij hebben gekregen. Ook is ons klantenbestand enorm uitgebreid en zullen we ons uiterste best doen deze klanten optimaal te bedienen.' Raj Patel, CEO van Exact Software: 'We staan achter deze integratie omdat we ervan overtuigd zijn dat dit in het belang is van de Exact klanten en de werknemers binnen ons ecosysteem.'

De activiteiten van CSS Solutions worden voortgezet vanuit de huidige vestigingen Heerenveen, Arnhem, Delft, Sliedrecht, Eindhoven en Weert. Tot algemeen directeur CSS Solutions is Roland ten Broeke benoemd die reeds meer dan 11 jaar verbonden is aan de VCD organisatie en ook in het Exact kanaal een bekend gezicht is.

CSS Solutions
CSS Solutions is een dienstverlener op het gebied van Exact software, evolution, Aura, infrastructuur en softwareontwikkeling. Zij doet dit voornamelijk in de branches (groot)handel, industrie en zakelijke dienstverlening. CSS Solutions richt zich al bijna 25 jaar met praktische IT-oplossingen op het MKB. Als strategische partner ondersteunt ze klanten met besluitvorming en het realiseren van
IT-doelstellingen.

Het dienstenaanbod valt uiteen in consultancy, standaard- en maatwerk software, infrastructuur en beheer. Om de continuïteit bij de klanten te waarborgen heeft CSS Solutions gekozen voor strategische partnerships met marktleiders zoals Exact Software, SoftBrands en HP. CSS Solutions heeft kennis van administratieve automatisering, kantoorautomatisering, productie- en logistieke automatisering, CRM, keuzes van netwerkstructuur en beveiliging, levering en implementatie van apparatuur en software, beheer, onderhoud en helpdesk ondersteuning.

De specialisten van CSS Solutions beschikken over diepgaande kennis van zowel technologie als branchespecifieke processen. Het bedenken, leveren, implementeren én beheren van praktische en branchegerichte ICT-oplossingen is de kracht van CSS Solutions. Dankzij de diepgaande kennis van de gekozen technologische partners en de jarenlange ervaring in de focusbranches is een compleet dienstenportfolio ontstaan.

VCD IT Groep
De VCD IT Groep bestaat uit VCD Automatisering, Humannet en CSS Solutions.

VCD Automatisering
VCD Automatisering behoort tot de grotere zelfstandige ICT-bedrijven van Nederland. In diverse segmenten behoort VCD tot de top drie van Nederland. VCD is al sinds 1977 landelijk actief voor organisaties in uiteenlopende sectoren. Vanuit het one-stop-shopping concept levert VCD zowel consultancy, standaard en maatwerksoftware als beheer en infrastructuur.

VCD focust zich op de branches retail, gezondheidszorg, finance, transport, zakelijke dienstverlening en overheid. Daarnaast heeft VCD zich sterk gespecialiseerd in een aantal productgroepen, zoals Business Intelligence, Progress-toepassingen en standaardoplossingen op financieel, logistiek en HRM gebied. Bovendien heeft VCD strategische allianties opgebouwd met wereldspelers in de ICT-branche, zoals Business Objects, Cognos, Exact Software, Hewlett Packard, Oracle en Progress.

Humannet
Humannet heeft zich vanaf 2002 ontwikkeld tot de marktleider in Nederland op het gebied van procesvolgsystemen voor verzuimbeheer. Met haar innovatieve oplossingen creëert Humannet voor meer dan 100 klanten grote efficiency op het gebied van P&O, arbodienst, bedrijfsarts, verzuimmanagement en reïntegratiebegeleiding. Naast standaard en maatwerksoftware voor verzuimbeheer, levert Humannet ook specifieke consultancydiensten op het vlak van procesanalyse en -inrichting.

De snelle groei van Humannet is vooral te danken aan het feit dat de onderneming beschikt over zeer veel praktische deskundigheid op het gebied van arbozorg, preventie, reïntegratie en risicobeheersing. Humannet wil zich blijvend ontwikkelen als dé specialist op het gebied van procesvolgsystemen. De merknaam Humannet staat voor innovatieve oplossingen in het volgen en sturen van bedrijfsprocessen. Humannet realiseert deze toegevoegde waarde dankzij een ideale mix van praktijkdeskundigen en ICT-specialisten.


---