Gemeente Maasgouw


Bestrijding processierups

Om verspreiding van de processierups tegen te gaan is de gemeente Maasgouw in de eerste week van mei gestart met de bestrijding hiervan. Het biologische middel dat hiervoor gebruikt wordt werkt preventief. Het wordt op het blad gespoten zodat, zodra de rupsen daarvan eten, het middel zijn werk kan doen.

Door het warme weer zijn de rupsen sneller dan verwacht uitgekomen. De bestrijding heeft wel gewerkt maar desondanks kon dit jaar niet voorkomen worden dat zich op de rupsen brandharen hebben ontwikkeld.

Om verdere verspreiding van de processierups tegen te gaan is in week 22 opnieuw gestart met de bestrijding hiervan. Om de overlast terug te dringen heeft de gemeente ook besloten in week 24 te starten met het wegzuigen van de nesten langs de openbare weg. Alle meldingen die bij de gemeente binnen komen worden zoveel mogelijk meegenomen in de route van de aannemer die deze werkzaamheden uitvoert. Voor meldingen of meer informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Richter, telefoonnummer (0475) 85 25 00.


* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00