Radboud Universiteit Nijmegen



2 miljoen innovatiesubsidie voor spin-off Radboud

Het Nijmeegse bedrijf Spinnovation, een spin-off van de Radboud Universiteit, krijgt van het ministerie van Economische Zaken (EZ) een subsidie van 2 miljoen euro voor de ontwikkeling van geïntegreerde hoogtechnologische analytische technieken op het gebied van de farmaceutische, biomedische en voedselindustrie.

Spinnovation is gespecialiseerd in moleculaire analysetechnieken en doet veel contractonderzoek. Samen met het Institute for Molecules and Materials van de Radboud Universiteit, twee farmaceutische bedrijven en een producent van hoogwaardige analytische apparatuur gaat het bedrijf een uniek analytisch technologieplatform ontwikkelen. Het project heet Hyphen-ID: het gaat om hyphenated analytische technologieën, hetgeen betekent dat deze technologieën aan elkaar gekoppeld zijn en bovendien in staat zijn met elkaar te communiceren.

Hyphen-ID is daarnaast gericht op de vorming van een top-expertisecentrum dat toegankelijk is voor zowel academische onderzoeksgroepen als de farmaceutische en voedselindustrie. Het expertisecentrum heeft als doel de kennisoverdracht tussen universiteit en industrie te bevorderen en te stroomlijnen.

Het project draagt bij aan het beter en sneller vermarkten van publieke kennis op het gebied van voedsel en voeding en gezondheid.

Spinnovation is gehuisvest in het Goudsmit Paviljoen voor Nuclear Magnetic Resonance-onderzoek. In het gebouw staan acht grote NMR-apparaten voor onderzoek naar de ruimtelijke structuren van materialen en moleculen.

De toegekende subsidie is onderdeel van Pieken in de Delta, een gebiedsgerichte stimulering van het ministerie van EZ, gericht op zes economische regio's in Nederland. In totaal zijn in de eerste subsidieronde vijftig voorstellen gehonoreerd.