Datum: 11 juni 2007

Noordwijk (vervolg) Getuigen van mishandeling gezocht De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in een discotheek aan De Grent. De verdachte die de politie heeft aangehouden verklaart een ander verhaal dat de Noordwijker. Hij verklaart dat hij een glas weg sloeg die een derde persoon vast hield waardoor het glas in het gezicht van de Noordwijker terecht kwam. De politie hoopt een duidelijk beeld te kunnen krijgen van hetgeen er gebeurd is en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Noordwijk via 0900-8844.

--- origineel bericht --- De politie heeft op zondag 10 juni, rond 00.50 uur, een 16 jarige Leidenaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 17 jarige Noordwijker. De verdachte zou de Noordwijker met een glas in het gezicht hebben geslagen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. De Noordwijker is naar het ziekenhuis gegaan waar de wond in zijn wang gehecht is en heeft vervolgens aangifte gedaan. De politie zet het onderzoek naar de mishandeling voort.

Rijnsburg Diefstal uit bouwkeet Tussen zaterdag 9 en maandag 11 juni is ingebroken in een bouwkeet op de Kerkstraat. Maandagmorgen vroeg zag man dat het slot van de bouwkeet geheel was verwijderd. Binnen bleek diverse elektrische gereedschappen gestolen te zijn.

Leiden Getuigen gezocht van aanrijding De politie is op zoek naar getuigen van een achtervolging en een aanrijding. Een 22 jarige Katwijkse rijdt op zondag 10 juni, rond 16.00 uur, in haar auto over de Tjalmaweg in de richting van Leiden en wil invoegen vanwege samenvoeging van de rijbanen. Zij verklaart daar geen ruimte voor te krijgen van twee auto's. De twee bestuurders van de auto kennen elkaar en er ontstaat spanning tussen deze twee auto's en de Katwijkse. Er volgt een achtervolging waardoor uiteindelijk een aanrijding ontstaat in de tunnel van de Schipholweg. Bij de aanrijding wordt nog een vierde automobilist geraakt. De politie heeft twee lezingen van hetgeen wat er gebeurd is. Mogelijk dat er getuigen zijn die kunnen vertellen wat zich er heeft afgespeeld. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Leiden West via 0900-8844.

Leiden Bedreigde reiziger gezocht De politie vraag een reiziger die maandagochtend 11 juni, rond 08.50 uur, bij het station van Leiden Centraal bedreigd werd contact opgenomen met de politie van Leiden Midden via 0900-8844.

De onbekend gebleven reiziger, een man, zag dat de Leidenaar en een vrouw ruzie stonden te maken op de Bargelaan en probeerde de ruzie te sussen. Vervolgens werd de reiziger door de Leidenaar met een injectienaald bedreigd, waarna de reiziger er vandoor is gegaan en mogelijk de trein heeft gepakt. Getuigen konden aan de politie aangeven wat er gebeurd was waarop de Leidenaar werd aangehouden. De Leidenaar is in verzekering gesteld.

De politie zou graag in contact komen met de reiziger en vraagt hem contact op te nemen via 0900-8844.

Voorschoten Bromfiets weg na inbraak Tussen zondag 10 juni 15.00 en maandag 11 juni 07.00 uur is ingebroken bij een tennisvereniging aan de Juliana van Stolberglaan. Ter plaatse bleek een ruit van een schuur ingegooid te zijn om binnen te komen. Binnen werd een deur geforceerd waarna men een wit/bruine Aprillia Mojito heeft gestolen. Kentekennummer 43FPG6. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Voorschoten Politie houdt graveeractie fietsen De politie Voorschoten houdt woensdag 27 juni een fietsgraveeractie. Inwoners van Voorschoten kunnen tussen 18.00 en 20.00 uur hun postcode in hun fiets laten graveren. De actie vindt plaats op het station Voorschoten.

Waddinxveen Politie zoekt scooterbestuurder De politie van Waddinxveen is op zoek naar een bestuurder van een scooter die op dinsdag 5 juni, rond 15.50 uur, op de Koningin Wilhelminasingel een ongeluk veroorzaakte en er vervolgens vandoor ging. De bestuurder was vermoedelijk met zijn scooter aan het stunten en is de macht over het stuur verloren. Hierop is hij van zijn scooter gesprongen. De scooter is vervolgens tegen een auto aangeklapt die op de andere weghelft reed. Dit veroorzaakte flinke schade aan zowel de scooter als de auto. De bestuurder van de scooter is bij een ander achterop gesprongen en is er vandoor gegaan. De politie is op zoek naar de verdachte bestuurder en vraagt getuigen van het ongeval zich te melden. Mogelijk zijn er getuigen die de twee opzittende hebben zien wegrijden in de richting van de Willem de Zwijgerlaan of hen eerder in deze buurt hebben zien stunt rijden. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie van Waddinxveen via 0900-8844.

Waddinxveen Verdachten van inbraak aangehouden De politie heeft in de vroege ochtend van maandag 11 juni een 52 jarige man uit Ermelo en een 33 jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van inbraak bij een slagerij aan de Brederolaan. Nadat het inbraakalarm was afgegaan hebben agenten in de omgeving uitgekeken naar de daders. In de omgeving werd een auto met twee inzittenden gezien. De bestuurder ging er bij het zien van de politie direct vandoor. Op de Zinkeling werd de auto staande gehouden en de twee inzittenden aangehouden. Bij de slagerij was een etageruit ingegooid om binnen te komen waarna er een bankpas werd weggenomen. De politie zet het onderzoek voort.

Waddinxveen Schennispleger aangehouden De politie heeft zondagavond 10 juni een 52 jarige Waddinxvener aangehouden op het Zuidplashof. De man, die onder invloed was van alcohol, benaderde een groepje jongens en meisjes en deed hen oneerbare voorstellen. De man bleef zich verbaal opdringen bij de groep en plaste de man in de buurt van de jongeren. Een van de meisjes zag kans de politie te bellen waarna de man ter plaatse werd aangehouden.

Krimpenerwaard Politie adviseert de deur op slot te draaien De politie waarschuwt bewoners van de Krimpenerwaard voor inbrekers. Inmiddels heeft de politie aangiftes van diefstal uit Ouderkerk, Lekkerkerk, Stolwijk en Schoonhoven opgenomen waarbij vermoedelijk de inbreker via te hengelen is binnengedrongen.

Inbraken via hengelen zijn eenvoudig te voorkomen. De inbrekerstechniek hengelen houdt in dat inbrekers via de brievenbus de klink van de deur naar beneden proberen te duwen zodat de deur openvalt. Wanneer de deur op slot wordt gedraaid maakt de inbreker geen kans. De politie adviseert 's nachts de deuren op het nachtslot te doen, maar ook als de bewoner eventjes het huis verlaat.

Laat niet de sleutel in de deur Als de deur op slot wordt gedraaid is het raadzaam de sleutel uit het slot te halen. Wanneer de sleutel in het slot wordt gelaten kan de inbreker mogelijk de sleutel uit het slot vissen en alsnog de deur openen.

Nachtslot verkomt ook flipperen Een andere regelmatig voorkomende inbrekerstechniek is flipperen. De inbreker gebruikt hierbij een hard stukje plastic waarmee hij de schoot van het slot probeert terug te duwen waardoor de deur openvalt. Ook dit kan worden voorkomen als de deur op het nachtslot is gedraaid.

--- einde berichten ----


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --