Ingezonden persbericht


Persbericht

DONG Energy introduceert uniek nieuw product op Nederlandse energiemarkt: ClickVast

Eerste energiecontract met afspraak voor plafondprijs en voordeel bij prijsdalingen

Amsterdam, 11 juni 2007 - DONG Energy biedt haar klanten vanaf 18 juni de mogelijkheid een ClickVast®-contract voor stroom en/ of gas af te sluiten. Wanneer de prijzen dalen, daalt bij een ClickVast®-contract de energierekening mee. Bij prijsstijgingen betaalt een klant nooit méér dan de vooraf afgesproken plafondprijs. Dat maakt dit product uniek in Nederland.

Gas en stroom zijn onmisbaar in ieder huishouden, maar voor veel consumenten zijn de wisselende prijzen een bron van onzekerheid. Verschillende aanbieders geven de klant al geruime tijd de mogelijkheid te kiezen voor vaste energieprijzen, waarbij hij gedurende een lange periode iedere maand dezelfde prijs betaalt. Echter, bij een dergelijk contract heeft de klant geen profijt van de huidige prijsdalingen. Het ClickVast®-concept van DONG Energy wordt door geen enkele andere leverancier gehanteerd.

De klant sluit een ClickVast®-contract af voor stroom en/ of gas, met een looptijd tot 30 juni 2010. DONG Energy checkt de datum waarop een klant kan overstappen en zet het contract per die datum om. Ieder kwartaal kijkt DONG Energy of het tarief voor stroom moet worden bijgesteld, voor gas gebeurt dit ieder half jaar. Op het moment dat het plafond bereikt wordt, wordt de prijs vastgeclickt en betaalt de klant tot en met het einde van zijn contract de plafondprijs.

DONG Energy heeft zowel in Scandinavië als in Nederland reeds jaren ervaring in energie. In Scandinavië beheerst het bedrijf alle facetten van de energiebranche, van de winning van olie en gas tot en met het leveren van energie aan particulieren en bedrijven. Zijn kennis over de energiemarkt gebruikt DONG Energy om unieke concepten te ontwikkelen voor klanten.

Michiel van der Lande, managing director: "We willen graag zo goed mogelijk inspelen op de wensen van onze klanten. Daarom zoeken we naar nieuwe werkwijzes om de klant van dienst te zijn. Op basis van die gedachte is ClickVast® ontstaan. Uit het feit dat we wereldwijd een leiders positie in windenergie hebben blijkt al dat we betrokken zijn bij het milieu. Binnen het ClickVast®-contract leveren we dan ook 100 procent groene stroom, waar geen meerprijs voor gerekend wordt."

Neem voor meer informatie over ClickVast® en/ of het aanmelden hiervoor (vanaf 18 juni) contact op via www.dongenergy.nl of 0900-0914.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over DONG Energy Sales B.V.
DONG Energy is één van de grootste energiebedrijven van Scandinavië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. DONG Energy's business is gebaseerd op het voorzien, produceren, distribueren, verhandelen en verkopen van energie en gerelateerde producten in Noord-Europa. Het bedrijf telt 4.500 werknemers en heeft een omzet van 36 miljard DKK.

In 2005 heeft DONG Energy het Nederlandse energiebedrijf Intergas Levering overgenomen. Daarvoor was Intergas Levering onderdeel van Intergas Holding. Deze holding was gevestigd in Oosterhout en eigendom van 26 gemeenten in West- en Midden-Brabant. Intergas Holding bestond uit drie onderdelen: Intergas Netbeheer, Intergas infra (Braintech) en Intergas Levering.

Vanaf maart 2007 heeft Intergas Levering een nieuwe naam: DONG Energy Sales B.V. DONG Energy levert elektriciteit en gas aan ongeveer 145.000 zakelijke en particuliere gebruikers, met name in Midden- en West-Brabant. Het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website: www.dongenergy.nl

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Maud Geerbex, LEWIS Global Public Relations Tel: 040 235 46 00 Fax: 040 235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over DONG Energy kunt u contact opnemen met Michiel van der Lande, managing director DONG Energy: Tel: 073 616 02 00 Fax: 073 616 02 50 E-mail: mivla@dongenergy.nl http://www.dongenergy.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com