Ingezonden persbericht


Persbericht

Lancering brochure en website over jubilaris Astrid Lindgren, de schrijfster en bedenkster van Pippi!

11-06-2007 Begin mei is de brochure `Ontdek Astrid Lindgren in Zweden' over deze wereldberoemde kinderboekenschrijfster gelanceerd. Nu is ook de gelijknamige website gereed. Beide belichten de wereldwijde viering rondom het 100 jarig jubileum van Astrid Lindgren, die om precies te zijn op 14 november 1907 in het Zuid-Zweedse dorpje Vimmerby geboren is. Ter ere van Astrid's 100ste verjaardag vinden gedurende het hele jaar talloze feestelijke activiteiten en evenementen plaats. Niet alleen in Zweden, maar ook elders in de wereld waar de kinderfiguren van Astrid Lindgren beroemd zijn. De brochure en de website bevatten informatie over het leven van deze geliefde schrijfster en de befaamde figuren in haar bekende kinderboeken, waaronder de stoere kinderheld Pippi Langkous. Ook wordt de lezer uitgenodigd een reis naar de Zweden te maken.

In de nieuwe brochure en op de website staan tal van wetenswaardigheden over Astrid Lindgren, haar kinderfiguren evenals een agenda met activiteiten en evenementen gedurende het jubileumjaar. De lezer wordt bovendien uitgenodigd een ontdekkingsreis door de Zuid-Zweedse regio Småland te maken, waar veel van de verhalen uit de boeken Michiel van de Hazelhoeve, de kinderen van Bolderburen en de kinderen van de Kabaalstraat zich afspelen. De regio Småland is de geboortestreek van Astrid Lindgren en is een grote bron van inspiratie voor haar werk geweest. Ook wordt de lezer geprikkeld om de metropool Stockholm te bezoeken, waar Astrid Lindgren de kinderheld Pippi Langkous bedacht.

Op de website www.visitsweden.com/astridlindgren kan de bezoeker een reisbestemming in de voetsporen van Astrid Lindgren kiezen. Er is bovendien een link naar het theater- en themapark Astrid Lindgrens Wereld in Vimmerby, het park waar kinderen naar hartelust kunnen spelen met onder andere Pippi en Michiel. Het park is dagelijks geopend van 16 mei tot en met september en heeft gedurende het jubileumjaar haar deuren ook tijdens de herfstvakantieweken opengesteld. De exacte openingstijden in de herfstvakantie zijn terug te vinden op de website. Onlangs heeft Astrid Lindgrens Wereld prijzen in ontvangst mogen nemen voor beste kindervakantiepark en toeristische attractie in Zweden.

De brochure is online te downloaden via www.visitsweden.com en gratis verkrijgbaar bij de IKEA family in de IKEA winkels in Nederland. De brochure is eveneens opvraagbaar via e-mail holland@visitsweden.com of belgium@vistsweden.com en tel. 00 800- 3080 3080 (gratis) of 0294-432580 (lokaal tarief/ indien u Tele2 heeft)

Noot aan de redactie: (