AutoRai

Chevrolet kijkt uit naar WTCC-race Brno na overwinning in Pau

(6/11/2007)
Komend weekend doet het World Touring Car Championship 2007 Brno aan voor de Tsjechische ronde van het WTCC. Voor het team van Chevrolet betekent dat een plezierige terugkeer naar een circuit waar het merk een jaar geleden haar tweede overwinning van het seizoen 2006 scoorde dankzij een briljante race van Rob Huff.

Sindsdien hebben de prestaties van de Chevrolet Nubira er voor gezorgd dat de auto regelmatig vooraan het veld te vinden is, wat recent nogmaals onderstreept werd door de overwinningen van Alain Menu en de regelmatige podiumposities van Nicola Larini.

De Tsjechische race is uitgegroeid tot één van de favoriete stops van het WTCC, omdat het circuit in de heuvels nabij Brno erg populair is bij zowel de coureurs als het publiek, dat met tienduizenden tegelijk de race bijwoont.

Rob Huff, Alain Menu, Nicola Larini en het complete Chevrolet-team reizen vol vertrouwen af naar Brno. Het competitieve niveau van de Nubira, de kenmerken van het circuit en de resultaten van afgelopen jaar geven aan dat het team hier ook dit jaar goed zou moeten kunnen presteren.

Rob Huff: âIk ben extra blij om naar Brno terug te kunnen keren, waar ik vorig jaar een onvergetelijke dag beleefde. Het is een baan die me erg goed ligt en ik race met dezelfde auto die me in 2006 de overwinning heeft bezorgd. Sinds de afgelopen race in Pau is dit chassis opnieuw mijn racewagen en ik moet zeggen dat die veel meer uitgebalanceerd is dan de versie waarmee ik de eerste races van het jaar heb gereden. Ik heb een moeilijke seizoenstart meegemaakt, maar sinds de twee vierde plaatsen in Pau heb ik echt het gevoel âback in businessâ te zijn. Ik kijk er dan ook naar uit om zo snel mogelijk weer in Brno te kunnen racen.â

Alain Menu: âWinnen in Pau en daarmee de tweede overwinning van het seizoen scoren heeft het gehele team veel voldoening gebracht. Maar er was maar weinig tijd om daar bij stil te kunnen staan, omdat het tempo waarmee de races elkaar opvolgen hoog ligt, met iedere twee weken een nieuw evenement. Nu ligt voor ons de nadruk op Brno, een circuit waar we het goed hebben gedaan in het verleden en waarvan ik denk dat we er nu opnieuw goed kunnen presteren.

Nicola Larini: âIk sta momenteel vijfde in het Rijderskampioenschap en mijn doelstelling voor Brno is opnieuw punten scoren. Ik mag het circuit erg graag en het ligt de Nubiraâs goed. Gezien de verbeteringen die we de afgelopen maanden aan de auto hebben doorgevoerd, zouden we het hier nog beter dan vorig seizoen moeten doen. Hoe dan ook, het goede nieuws voor mij is dat ik deze race niet zoveel succesgewicht meer mee hoef te nemen in vergelijking tot Pau (45 kg). Daarmee wordt het leven zeker een stuk aangenamer.â

Eric Nève: âWe naderen de helft van het seizoen en daarmee wordt het onderwerp succesballast, dat voor steeds meer deelnemers een issue wordt, alsmaar belangrijker. Omgaan met het gewicht is dus net zo belangrijk als het ontwikkelen en verder verbeteren van de auto. Brno blijft voor ons altijd speciaal, niet alleen vanwege de goede herinneringen van afgelopen jaar, maar ook gezien de passie van de Tsjechische autosportfans en het grote aantal bezoekers van de omliggende landen. Wij komen hier altijd met veel plezier en ik ben er van overtuigd dat we een fantastisch weekend tegemoet kunnen zien.â