Patrick van Luijk wint Hogeschool INHOLLAND Topsportprijs 2007

DEN HAAG . Maandagavond 11 juni heeft Patrick van Luijk de eerste landelijke Hogeschool INHOLLAND Topsportprijs 2007 gewonnen. Naast zijn atletiekcarrière volgt hij de voltijdstudie Integrale Veiligheid in Rotterdam.

Topsportprijs 2007
Voor de Topsportprijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, komen studenten in aanmerking die aansprekende topsportprestaties weten te combineren met uitstekende studieprestaties. Een deskundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Hogeschool INHOLLAND en Hans den Oudendammer, directeur Olympisch Netwerk Rotterdam en tevens juryvoorzitter, heeft unaniem de atleet Patrick van Luijk als winnaar aangewezen. Criteria waren onder andere de trainingsintensiteit, het beoefenen van de sport op internationaal of nationaal niveau, de bekendheid van de sport, het aantal deelnemers aan de sport nationaal/internationaal. De prijs bestaat uit een bedrag van EU 1000,-.

Studieprogramma op maat
De hogeschool heeft topsportbeleid ontwikkeld voor de topsporters. .Wij vinden het belangrijk dat topsporters hun sportieve carrière kunnen combineren met het volgen van een studie. Door middel van een studieprogramma op maat en soms ook een financiële tegemoetkoming maken wij dit mogelijk. Want ook voor topsporters geldt, dat een diploma je beslist verder helpt in je beroepsleven,. stelt Vice-voorzitter van het College van Bestuur Lein Labruyère, .We hebben geen aparte topsportklassen, studenten kunnen alle studies volgen bij ons. Zo worden de studenten niet in een fuik gedwongen door hun sportieve passie, maar kunnen ze kiezen voor een opleiding die ze echt leuk vinden..

/// EINDE PERSBERICHT ///

Noot voor de pers (