KankerPreventieWeek 2007 in teken van actie Albert Heijn


AMSTERDAM, 20070522 -- Maandag 11 juni start de jaarlijkse voorlichtingscampagne, de KankerPreventieWeek, van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Tijdens deze week vinden verschillende acties plaats om de Nederlandse bevolking te stimuleren te kiezen voor een gezonde voeding en leefstijl ter preventie van kanker. Supermarktketen Albert Heijn organiseert samen met acht fabrikanten een speciale actie.

Consumenten die in de weken van 11 t/m 24 juni bepaalde actieproducten kopen bij Albert Heijn, leveren hiermee een bijdrage aan stichting het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Albert Heijn en acht fabrikanten hebben voor deze actie de krachten gebundeld. Ieder doneren zij 2,5% van de opbrengsten aan de stichting, in totaal 5%. Consumenten worden over de actie geïnformeerd via de AllerHande, de AH Bonus, www.ah.nl en communicatie in de winkel.

In het kader van de KankerPreventieWeek bieden diverse fitnesscentra in Nederland gratis het Body Vive- groepsprogramma aan voor actieve 40 tot 65 jarigen. De bon met 3 gratis lessen, aangeboden door Les Mills, is vanaf 1 juni via de website van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds : www.wcrf.nl, te downloaden. De actie loopt tot en met 31 juli. Via de website van Les Mills, www.lesmills.nl kunnen geïnteresseerden de deelnemende centra opvragen.

Tevens organiseert het Wereld Kanker Onderzoek Fonds op zaterdag 16 juni van 10 tot 12 uur in samenwerking met fitness speciaalzaak Helisports een informatieochtend om mensen te helpen de eerste stap te zetten naar een actiever leven. Tijdens de ochtend zullen daartoe praktische handvaten worden gegeven Deelname is gratis. Locatie: showroom van Helisports te Amsterdam. Aanmelding verloopt via informatie@wcrf.org of telefonisch op nr 020-3449595.

Het werk van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is de enige stichting in Nederland die is gespecialiseerd in de preventie van kanker door gezonde voeding en leefstijl. De stichting heeft als missie mensen bewust te maken van het feit dat het risico op kanker verlaagd kan worden door gezonde voeding en een daarbij behorende leefstijl. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF) stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek op het gebied van voeding, leefstijl en kanker.

Daarnaast geeft de stichting voorlichting over kankerpreventie. Deze voorlichting is gericht op donateurs, gezondheidsdeskundigen en de bevolking in het algemeen. De voorlichtingsprogramma's zijn opgesteld overeenkomstig een wetenschappelijk rapport dat in 1997 door het internationale WCRF netwerk is gepubliceerd. Dit rapport is een unieke analyse van duizenden onderzoeken naar de relatie tussen voeding en kanker. In november publiceert het WCRF netwerk een nieuw rapport genaamd Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a global perspective. Bij dit rapport zijn internationale organisaties als de FAO en de WHO betrokken alsmede onderzoekscentra over de hele wereld - waaronder Wageningen Universiteit.

Dit tweede rapport is een evaluatie van tienduizenden onderzoeken wereldwijd op het gebied van voeding, leefstijl en kanker. Alle soorten onderzoek zijn voor analyse meegenomen volgens een door het WCRF netwerk ontwikkelde en onafhankelijk geteste methodologie. Het is het grootste en meest omvattende onderzoek over de relatie tussen voeding en de preventie van kanker, dat ooit is uitgevoerd. De voorlichtings- en wetenschappelijke onderzoeksprogramma's van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds worden gefinancierd door giften van particulieren. De stichting ontvangt geen overheidsgelden en is geheel zelfstandig. Het WCRF is in het bezit van het CBF keurmerk voor verantwoorde fondsenwerving- en besteding.





Wereld Kanker Onderzoek Fonds