Arduino basic & Bluetooth workshop


DIY draadloze en interactieve projecten

AMSTERDAM, 20070522 -- De culturele instelling Mediamatic in Amsterdam organiseert van 11 t/m 15 juni 2007 de workshop Arduino Basic & Bluetooth. De workshop is bedoeld voor ontwerpers en kunstenaars die draadloze en interactieve projecten willen maken.

ARDUINO
Arduino is een klein 'open-source' computerplatform dat zeer bruikbaar is voor kunstenaars en ontwerpers die interactieve objecten en installaties willen maken. Arduino gebruikt de input van schakelaars en sensoren om daarmee licht, motoren of andere output aan te sturen. In deze workshop leert de cursist om te werken met gewone- en met draadloze Bluetooth Arduino's.

WORKSHOP AANPAK
Mediamatic biedt een 5-daagse Arduino workshop aan. Afhankelijk van je ervaring kun je ook alleen de eerste twee- of de laatste drie dagen volgen. We starten met een 2-daagse introductie (11 | 12 juni), voor degenen die nog (bijna) niet met Arduino hebben gewerkt. Men krijgt uitleg over de USB Arduino, de lay-out van het board, aansluiten van hardware en de basis van het programmeren.

In de daaropvolgende dagen (13 | 14 | 15 juni) wordt ingegaan op gevorderde toepassingen, zoals de draadloze Bluetooth Arduino's en de mogelijkheden om te werken met PureData. In deze drie dagen werken cursisten aan eigen draadloze Arduino prototype.

DOELGROEP
Kunstenaars, product ontwerpers, studenten, computer wetenschappers, hardware hackers, nerds, dansers, iedereen is welkom. Enige technische affiniteit is nodig. Kennis van programmeren en elektronica, zoals solderen en java, is handig maar is niet noodzakelijk. We adviseren om vooraf de Arduino website te bekijken en om de Arduino software te downloaden.

TRAINERS
De eerste drie dagen begeleid Ubi de Feo (It) de workshop. Massimo Banzi (It), de ontwerper van Arduino, is de laatste twee dagen aanwezig.

INFORMATIE EN REGISTRATIE
Kijk op www.mediamatic.net/arduino. Neem voor meer informatie contact op met Deborah Meibergen + 31 (0)20 6389901 of workshops@mediamatic.net. Registratie verloopt online.

LOCATIE
Mediamatic, PostCS gebouw, Oosterdokskade 5, vijfde verdieping, 1011 AD Amsterdam

KOSTEN
5 dagen EUR 200,- | 3 dagen EUR 125,- | 2 dagen EUR 100,- (incl. BTW).
Inclusief koffie, thee, sap en versnaperingen maar zonder lunch





Ingezonden persbericht