Populariteit van indoor golf stijgt snel


Naar verwachting 25 indoor golfcentra in 2009

ZALTBOMMEL, 20070611 -- Dat de golfsport aan populariteit wint, heeft één nadeel. Veel golfbanen raken overvol. Indoor golf is een alternatief dat hierdoor steeds populairder wordt. Het weer speelt geen rol, er kan altijd worden gegolfd. En met de simulators die indoor golfcentra inzetten, kan uitgebreid aan de golftechniek worden gewerkt. ProTee United verwacht dat er in 2009 minstens 25 indoor golfcentra in Nederland zijn.

Dennis van Drie is directeur van ProTee United, een bedrijf dat golfsimulators levert aan indoor golfcentra. Hij zegt: "Golf is populairder dan ooit. Als golfer kom je daardoor steeds vaker bedrijfsuitjes tegen op de golfbaan. Soms zijn daardoor zelfs hele golfbanen afgehuurd. Maar ook zonder bedrijfsuitjes zijn veel banen overvol, zeker met het goede weer dat we de laatste tijd hebben gehad. Indoor golf is dan een prima alternatief. We zien dan ook de ene na de andere indoor golfcenter zijn deuren openen. In september opent bijvoorbeeld Indoor Golf Center Almere, waaraan wij golfsimulators leveren. Ik verwacht dat er in 2009 minstens 25 indoor golfbanen in Nederland te vinden zijn."

Voordelen van indoor golf
Wie golft, is afhankelijk van het weer. Indoor golf maakt het mogelijk bij iedere weersomstandigheid te golfen. De simulators die indoor centra gebruiken, zijn tegenwoordig bovendien levensecht. Een aantal bekende Nederlandse golfbanen wordt zelfs in 3D weergegeven. En er is nog een voordeel. Door de geavanceerde software achter de simulators kan aan de techniek worden gewerkt. Golfpro's maken, zeker in de wintermaanden, dan ook vaak gebruik van golfsimulators. De software volgt de golfer minutieus, analyseert bewegingen en geeft vervolgens advies hoe deze te verbeteren. Geen coach kan dit zo gedetailleerd doen. Indoor golf kan overigens met echte clubs en golfballen worden gespeeld.

Over ProTee United
ProTee United ontwikkelt, implementeert en onderhoudt geavanceerde golfsimulatie producten voor consumenten en ondernemingen wereldwijd. Het bedrijf biedt onder andere de ProTee Golf Simulator. Daarmee kunnen gebruikers op iedere gewenste locatie golfen op een virtuele driving range of een realistische 18-holes golfbaan, uitgerust met onder andere bunkers, bomen en waterhindernissen. www.protee-united.com