Booking.com bedient dagelijks miljoen bezoekers met MySQL Enterprise


Open source database ondersteunt website en groei van grootste Europese online hotelreserveringsite

AMSTERDAM, 20070611 -- Booking.com, Europa's grootste website voor online hotelreserveringen, heeft gekozen voor de MySQL open source database om dagelijks tienduizenden online reserveringen voor meer dan 30.000 hotels, verspreid over 8.000 bestemmingen wereldwijd te verwerken. De Booking.com website, die in 15 talen wordt aangeboden, verwerkt de informatie- en reserveringsverzoeken eenvoudig met behulp van een scale-out architectuur bestaande uit een twintigtal MySQL servers.

Booking.com maakt gebruik van de nieuwe MySQL Enterprise Unlimited licentie van MySQL AB voor premium dekking van een willekeurig aantal MySQL database servers tegen een enkelvoudige, lage prijs. Booking.com ontvangt nu 24x7 ondersteuning van MySQL AB en volledige toegang tot MySQL Enterprise features, zoals de proactieve Monitoring & Advisory Services. Met de scale-out architectuur van MySQL AB kan Booking.com op kosteneffectieve wijze de groei van dataverkeer verwerken en tegelijkertijd garanderen dat de bedrijfsgegevens altijd organisatiebreed gesynchroniseerd worden en actueel zijn.

Herald van der Breggen, senior developer bij Booking.com: "Booking.com groeit jaarlijks fors in omvang. Daarom wilden we in 2006 de capaciteit van de systemen met een factor 10 opschalen. Doordat de MySQL-database gebaseerd is op open standaarden, werd de integratie van deze standaard server eenvoudig, snel en tegen zeer lage kosten gerealiseerd. De open source basisstructuur biedt ons goede mogelijkheden voor groei en integratie doordat replicatie in een vroeg stadium toegepast kan worden."

Booking.com maakt tevens gebruik van de professional services groep van MySQL AB voor architectuuradvies en implementeerde onlangs de nieuwe DRBD high-availability oplossing van MySQL AB.

Richard Mason, vice president EMEA bij MySQL AB zegt: "Momenteel zien we een sterk groeiende belangstelling voor MySQL Enterprise Unlimited onder grote Europese bedrijven zoals Booking.com. Deze nieuwe licentievorm vereenvoudigt het gehele inkoopproces van software en maakt zo aanzienlijke besparingen mogelijk in doorlooptijd, kosten en risico's. De oplossing is bijzonder geschikt voor bedrijven met een groeiend aantal databaseprojecten en een beperkt budget."

Over MySQL

MySQL AB ontwikkelt en ondersteunt een reeks betrouwbare en betaalbare databaseproducten inclusief MySQL Network, een uitgebreide set van gecertificeerde software- en kwalitatief hoogstaande ondersteuning. De MySQL server is het belangrijkste software product van het bedrijf, `s werelds meest populaire open source database met meer dan 10 miljoen actieve installaties.

Diverse grote, wereldwijde organisaties zoals Yahoo!, Alcatel, Suzuki en NASA realiseren aanzienlijke kostenbesparingen door het gebruik van MySQL voor websites, bedrijfskritische enterprise applicaties en packaged software. Met hoofdkantoren in Zweden en de Verenigde Staten en verschillende vestigingen wereldwijd, ondersteunt MySQL AB open source waarden en helpt klanten bij het verhogen van hun winstgevendheid.
Voor meer informatie: www.mysql.com.

Over BOOKING.com

BOOKING.COM, een dochteronderneming van Priceline.com (Nasdaq: PCLN), is marktleider in Europa op het gebied van online hotelreserveringen: via ons netwerk werden de meeste hotelovernachtingen verkocht. De website trekt elke maand meer dan 20 miljoen bezoekers, zowel zakenreizigers als vakantiegangers, van over de hele wereld. Sinds de oprichting in 1996 biedt BOOKING.COM verschillende accommodatietypes tegen aantrekkelijke prijzen, van kleine onafhankelijke hotelletjes tot luxueuze vijfsterrencomplexen.

De website is beschikbaar in 15 talen en biedt meer dan 30.000 hotels verdeeld over meer dan 8.000 bestemmingen. Het hoofdkantoor van het bedrijf, gezeteld in Amsterdam, wordt ondersteund door vestigingen in Barcelona, Berlijn, Cambridge, Dubai, Dublin, Loulé (Portugal), Norwalk (VS), Parijs, Rome, Wenen, Kaapstad en Warschau. Meer informatie: www.booking.com





Ingezonden persbericht