Schrijfsubsidies voor Brabantse auteurs


Libra verdeelt letterensubsidies 2007

TILBURG, 20070611 -- LiBra, het Literair Informatiepunt Brabant, heeft dit jaar het door de Provincie Noord-Brabant beschikbaar gestelde bedrag van ruim ¤ 30.000 toegekend aan diverse literaire initiatieven. In totaal zijn 39 subsidieverzoeken ingediend, verdeeld over twee rondes. Hiervan konden 13 aanvragen worden gehonoreerd. Dit subsidiejaar zijn opvallend veel aanvragen voor schrijfopdrachten ingediend én gehonoreerd.

Namens de Provincie Noord-Brabant kende LiBra subsidies toe aan literaire publicaties, festivals en andere literaire evenementen, maar het geld ging vooral naar Brabantse auteurs en literaire organisaties in de vorm van schrijfopdrachten.

De wisselwerking tussen literatuur en andere disciplines en media, speelde bij de verdeling van de (schrijf)subsidies een belangrijke rol. Voorbeeld hiervan is de integratie van tekst en dans bij de danstheatervoorstelling die Dirk Groeneveld gaat schrijven voor de Brabantse stichting Panama Pictures en Station Zuid, danshuis van het zuiden. Bij de in Tilburg gevestigde theatergroep Koning Carlos komen de tekst van Leon de Waal en videoanimaties van het ensemble Ladds samen in een multimediale voorstelling. En theaterauteur Peter Dictus maakt voor het Zunderts Toneel een scenario met spel- en liedteksten.

Ook positief is geoordeeld over het voornemen van Madeleine Matzer om een theatertekst te maken voor een voorstelling gebaseerd op Jan Siebelinks roman `Knielen op een bed violen'. Nieuwe en jong talent als Rob Kappen en Anna van der Kruis krijgen met de schrijfopdracht een kans om bij Productiehuis Brabant hun theaterschrijfambities te ontwikkelen.

OVERZICHT GEHONOREERDE AANVRAGEN
Op de website van LiBra staat een overzicht van alle in 2007 gehonoreerde aanvragen: www.libralink.nl (zie `gehonoreerde aanvragen' op de pagina `Verdeelsubsidie').


NIEUWE AANVRAGEN
Nieuwe subsidieaanvragen voor literaire activiteiten en uitgaven die worden gerealiseerd in 2008, moeten vóór 1 oktober 2007 worden ingediend bij LiBra, op de officiële aanvraagformulieren. Deze formulieren en alle benodigde informatie over de `Verdeelsubsidie Letteren' staat op de website van LiBra (www.libralink.nl)
Voor meer informatie: info@libralink.nl





Ingezonden persbericht