Ingezonden persbericht


Corporatiepaviljoen op volgende Provada

De Provada was als ontmoetingsplek op de Rai voor vastgoedprofessionals dit jaar nog succesvoller dan vorig jaar. Onderzoek wees uit dat er een grote behoeft is bij de woningcorporaties om zich professioneel te presenteren aan de markt. Daarom zal op de volgende beurs, van 11 t/m 13 juni 2007, een speciaal corporatiepaviljoen worden ingericht.

Het belang van de Provada voor de corporaties wordt misschien het best uitgedragen door Hubert Möllenkamp, directeur van de Amsterdamse corporaties Rochdale (samen met DeltaForte, ontwikkelingsdochter van Rochdale, al twee jaar aanwezig op de Provada). Hij zegt: "De corporatiewereld verandert. We zijn zelfbewuste maatschappelijke ondernemers geworden en ontwikkelaars van formaat. Dat willen we uitdragen op de Provada. Wat dat betreft heeft de Provada vorig jaar al aan onze verwachtingen beantwoord, de kwaliteit van de gelegde contacten was goed. Een groot succes was ook het organiseren van lunchgesprekken met gastsprekers. Over steeds wisselende thema's, zoals leefbaarheid in de wijk, volkshuisvesting en integratie in de wijk. Dan krijg je precies de mensen die je wilt ontmoeten."

Paviljoens

"Er zijn tal van partijen die graag mee willen doen met een eigen stand" aldus Provada directeur John Kerkhoven, " voor de 2007 editie hebben wij een viertal deelmarkten gekozen die zich kunnen presenteren in een themapaviljoen waaronder dus het corporatiepaviljoen. Zo kunnen de corporaties, die steeds meer commerciële vastgoedactiviteiten ontwikkelen, op een Corporatiepaviljoen terecht." Op deze paviljoens kan een cluster van belanghebbende partijen zich gezamenlijk presenteren. Kerkhoven: "We willen zowel qua inrichting als qua informatievoorziening ook voor corporaties een kwaliteitsslag maken, en dat is zowel in het belang van bezoekers van de Provada als voor deelnemende corporaties."

Overzichtelijkheid blijft

Op de Provada 2006 waren circa 300 marktpartijen uit de vastgoedwereld vertegenwoordigd, uit alle sectoren. Banken (zoals FGH Bank, Fortis, ING Real Estate, Rabo Vastgoed en Bouwfonds), ontwikkelaars (zoals BAM Vastgoed, AM, Multi Vastgoed. Maar ook overheden als de Rijksgebouwendienst, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Eindhoven. Er was 15.000 m2 standruimte en er kwamen 10.123 bezoekers. In 2007 zal maximaal 20.000 m2 verhuurd worden, waarvan medio november al 17.000 m2 verhuurd was. Kerkhoven zegt daarover: "De focus ligt vooral bij de kwaliteit en de inhoud van de beurs niet bij de groei qua beursoppervlakte. Nieuw op de Provada 2007 is overigens dat de talrijke seminars en congressen die tijdens de beurs georganiseerd worden, niet langer in afzonderlijke zalen zullen worden gehouden. Dit jaar wordt ervoor gekozen die in te passen in speciaal geprepareerde ruimten temidden van de standhouders. Zo zal onder andere televisie persoonlijkheid Dhr. Mathijs van Nieuwkerk een discussie gaan leiden tussen de overheid en marktpartijen.


---

Voor de redactie:

Provada
Van maandag 11 tot en met woensdag 13 juni 2007 vindt in de RAI te Amsterdam Provada 2007 plaats: de vastgoedbeurs voor professionals uit binnen- en buitenland. Drie dagen lang is de RAI het ontmoetingspunt voor institutionele beleggingsfondsen, banken, aannemers, gemeentelijke grondbedrijven, projectontwikkelaars, architecten, makelaars, de overheid en huurders/gebruikers. De Provada, biedt een platform voor de uitwisseling van kennis en kunde. Op de beurslocatie met internationale allure heeft u alle ruimte om samenwerkingsverbanden te sluiten, prestigieuze activiteiten/projecten bekend te maken en contact te leggen met de verschillende marktpartijen

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met John Kerkhoven. TEL: 030-60-51424


---- --