Ingezonden persbericht


Nieuwegein, 22 februari 2007

PROVADA verbreedt vastgoedplatform

Van maandag 11 tot en met woensdag 13 juni 2007 zullen honderden vastgoedprofessionals uit Nederland, maar ook uit het buitenland zich presenteren tijdens de PROVADA in de RAI te Amsterdam. De verbreding van het jaarlijkse vastgoedplatform is voor een groot deel terug te vinden in de uitbreiding van doelgroepen als de Nederlandse overheid, brancheorganisaties, woningcorporaties, beleggers, retailers en Duitse vastgoedpartijen.

Voor de woningcorporaties wordt op de beursvloer het corporatiepaviljoen gebouwd, waar de bedrijven zich met een eigen desk kunnen presenteren en profileren binnen de vastgoedbranche. Een aparte stand behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Partijen als Staedion, Rochdale, Delta Forte en W6 hebben inmiddels al getekend voor PROVADA 2007.

Overheid
Naast ruim zestig gemeentes heeft ook het Ministerie van VROM een grote stand gehuurd op de PROVADA. Ir. Louk Heijnders, Directeur Vastgoed van de Rijksgebouwendienst (onderdeel van VROM) verklaart: "De Rgd zal de komende jaren steeds intensiever gaan samenwerken met marktpartijen en gemeentes om tot huisvestingsoplossingen te komen die passen bij een rijksoverheid die flexibel inspeelt op de maatschappelijke en politieke thema's en daar waar mogelijk zichtbaar uiting aan geeft. De PROVADA is een prima gelegenheid om onze contacten met hen te intensiveren."

Internationale belangstelling
Ook internationale vastgoedbedrijven, zoals bijvoorbeeld Eurohypo, StädteRegion Aachen, Aareal Bank, Deutsche Hypo en de Westdeutsche ImmobilienBank AG, hebben standruimte gereserveerd. Internationale brancheorganisaties als EPRA, RICS, CoreNet en ULI zullen dit jaar bijdragen aan de beurs geven in de vorm van congressen, discussies en debatten.

Inhoudelijke injectie
Naast een fysieke groei van 15.000 m2 beursvloer in 2006 naar 20.000 m2 in 2007, krijgt de PROVADA een inhoudelijke injectie. Debatten en discussies over spraakmakende maatschappelijke issues zullen onder leiding van specialisten tijdens de beursdagen gehouden worden. Het Corporatiedebat en het Vastgoedbeleggersdebat zijn hiervan sprekende voorbeelden. Door het interactieve karakter van de themadiscussies zal de markt voor een groot deel de inhoud kunnen bepalen.

Nieuwe partijen
Vrijwel alle standruimte voor de PROVADA 2007 is verhuurd; er zijn zelfs al reserveringen voor 2008 gemaakt. Bovendien hebben diverse Belgische partijen interesse getoond in een presentatie op de PROVADA. Partijen die zich dit jaar voor de eerste keer op de PROVADA presenteren zijn onder meer: Vesteda, Hanzevast, Moes Bouwgroep, Cushman & Wakefield, Jones Lang LaSalle, Eurohypo, Westdeutsche ImmobilienBank AG, StädteRegion Aachen, Schuitema Vastgoed, Boekel de Nerée, Heijmans, Ballast Nedam, SNS Property Finance en de gemeente Roermond, Almere en Almelo.

Einde Bericht