Ingezonden persbericht


Bordeaux presenteert zijn "Bordeaux op z'n Best" hitparade 2007

PERSBERICHT

Den Haag, 3 april 2007

Het Conseil Interprofessionnel du Vin De Bordeaux presenteert de lekkerste betaalbare Bordeaux-wijnen die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt. In hotel The Grand in Amsterdam heeft een vakkundige jury op 2 april deze selectie gemaakt tijdens een blindproeverij.

De selectie "Bordeaux op z'n Best"

Sopexa, het promotiebureau voor Franse landbouwproducten en levensmiddelen, organiseert voor de tweede maal de selectie "Bordeaux op z'n Best". De campagne is een initiatief van het CIVB, het Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux. Zij streeft naar een beter overzicht van de betere betaalbare Bordeaux- wijnen, de krenten uit de pap in verschillende landen waaronder Nederland. Met deze campagne laat het grootste wijnbouwgebied van de wereld zien dat Bordeaux-wijnen niet alleen kostbare grand crus produceert maar ook betaalbare kwaliteitswijnen.

De jury

De volgende wijndeskundigen hebben zitting genomen in de Bordeaux Op z'n Best jury: journalisten Gert Crum (vakbladen en boeken), Marlies Batelaan (Libelle), Cuno van 't Hoff (NRC Next) en sommeliers Anjo de Bont (De Moerbei), Ronald de Voogel (Chapeau), Allard Sieburg (wijnadviseur, voorheen sommelier de Zwethheul), Erwin Walthaus (Le Garage), TV-kok Joop Braakhekke en wijnmakelaar Theo Kiebêrt.

De blindproeverij.

Tachtig Nederlandse importeurs hebben bij elkaar 326 Bordeaux-wijnen ingestuurd voor de blindproeverij. Van de 326 wijnen heeft de jury 63 lekkerst betaalbare Bordeaux-wijnen geselecteerd voor de "Bordeaux op z'n Best" hitparade 2007. Alle Bordeaux appellations in de jaargangen tussen 1999 en 2006 mochten meedoen. De jury heeft Bordeaux wijnen met een consumentenprijs tussen de ¤ 4 en ¤ 15 blindgeproefd. De jury heeft 10 wijnen geselecteerd in de prijscategorie ¤ 4 - ¤ 6,99, 23 wijnen in de prijscategorie ¤ 7 - ¤ 9,99 en 30 wijnen in de prijscategorie ¤ 10 - ¤ 15.

Bordeaux Op z'n Best gidsje

De selectie "Bordeaux op z'n Best" wordt op 11 juni aanstaande in theater het Spant in Bussum tijdens een proeverij gepresenteerd aan de gehele wijnsector. Een wijngidsje met daarin de geselecteerde wijnen wordt op deze dag aan de aanwezigen aangeboden. Dit wijngidsje wordt ook aangeboden aan de lezers van glossy magazine "Leven in Frankrijk", het blad voor de Francofielen in Nederland (oplage van 30.000 exemplaren).

Tevens zal de Bordeaux Op z'n Best selectie beschikbaar zijn op de volgende sites:

http://www.sopexa.nl/ en http://www.bordeaux.com/

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht