Gemeente Delft

Persbericht St. Stedenband Delft-Mamelodi/Tshwane

Voorstelling "Eigentijdse Helden" door jongeren uit Mamelodi en Delft

Maandag 11 juni en donderdag 14 juni om 20.00 uur vinden twee voorstellingen plaats in de Vrije Akademie, centrum voor de Kunsten (VAK) in Delft, Westvest 9. Zeventien 17 jongeren uit Mamelodi (Zuid-Afrika) en 16 jongeren uit Delft geven een show "Eigentijdse Helden", ook wel "Showcase" genoemd, die bestaat uit muziek, toneel en poëzie. Deze show is het resultaat van de samenwerking tussen een muziekschool in de Delftse zusterstad Mamelodi, de VAK en St. Stedenband Delft-Mamelodi.

De Showcase start om 20.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de receptie bij de VAK op de avond van de voorstelling. De jongeren uit Mamelodi met hun 4 begeleiders verblijven ruim 2 weken in Delft. Zij zullen op diverse momenten en locaties voorstellingen geven, zoals bij de TU-Delft, middelbare scholen in Delft, het stadhuis en de VAKit .

De toegangskaarten voor de Showcase kosten E 5. De volledige opbrengst is bestemd voor de inrichting van de muziekschool in Mamelodi, een township van Pretoria, Zuid Afrika. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Voor meer informatie kunt u kijken op www.delft-mamelodi.nl

De Showcase is onderdeel van een langer lopende samenwerking met CAFCA (Committed Artists for Cultural Advancement), die een muziekschool zijn begonnen in de township Mamelodi, onderdeel van de stad Tshwane, het voormalige Pretoria in Zuid-Afrika. Het is een van de projecten die vanuit Delft ondersteund worden. De samenwerking voor dit muziekproject is drie jaar geleden gestart en heeft in Mamelodi al tot aansprekende resultaten geleid. De Delftse partners, de Stichting Stedenband Delft Mamelodi/Tshwane en De VAK (Centrum voor de Kunsten), ondersteunen de opbouw van de muziekschool door het leveren en/of financieren van instrumenten, technische apparatuur, een onkostenvergoeding voor de vrijwillige docenten en werkbezoeken van de docenten aan De VAK. Verschillende maatschappelijke organisaties in Delft hebben acties georganiseerd waarbij geld voor verdere versterking van de school beschikbaar kwam. De Showcase moet een hoogtepunt worden binnen de muzikale samenwerking.

Dit project Showcase is tot stand gekomen dankzij een bijdrage uit het door het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland beheerde "Hagana Juventus Musica Fonds", Fonds 1818, Hivos, Kalibra b.v,, ComputerPlan, St. Delft-Mamelodi, Tuincentrum Bram Marrewijk, B&L Accountants, Stichting Kunstwens, Gemeente Delft, Jazzcafe Bebop, Jacqueline van de Bout, Café Verderop, Chilp, Rotary Vrijhof, Westvest Notarissen, CLD, VAK, De Nieuwe Amateur, Den Witten Valck, Suiker Jazzcafé, Pelt Prinsen, Eranin Holding, Rugby Delft, Kruithuis, Rotary Vermeer, Vanderburgvanderzijden, Tick, Leonidas, Lions Anthony van Leeuwenhoek, Brandweer Delft-Rijswijk, CLD, Vierhovenkerk, Martien de Man, Skike en Nyama.

Voor de redactie:
U bent van harte welkom om een van deze voorstellingen bij te wonen. Ook kunt u contact opnemen met ons als u bijv. tijdens een repetitie of een andere activiteit zou willen komen kijken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corina Heuvelman, St. Stedenband Delft-Mamelodi/Tshwane, tel. 015-2123666 of met Nadia du Croix, St. Stedenband Delft-Mamelodi/Tshwane 06-44032378


---- --