Gemeente Mook & Middelaar


HERINRICHTING SPEELTERREINEN TOVERDANS EN BEGIJNHOF

In de periode van 11 t/m 22 juni 2007 worden drie speelterreinen in onze gemeente leeggemaakt en aangepast voor nieuwe speeltoestellen. De betreffende speelterreinen in de wijk Toverdans en een speelterrein in de Begijnenhof zijn zon vijftien jaar oud en aan vernieuwing toe.

Per speelterrein is er een werkgroep van buurtbewoners opgericht. Deze werkgroepen, het bedrijf Vamoo Playgrounds en de gemeente hebben in overleg met elkaar de afgelopen tijd herinrichtingsplannen gemaakt voor de speelterreinen. Hierbij is gekeken naar de leeftijdsopbouw van de kinderen en naar de wensen van de buurt. Ieder speelterrein wordt bewust anders ingericht zodat het voor de kinderen leuk en spannend is om binnen de wijk weer eens op een ander speelterrein te gaan spelen. De beplanting en directe omgeving van de speelterreinen krijgen, voor zover nodig, ook een opknapbeurt.

Woningbouwcoöperatie Destion heeft in het kader van de verbetering van de woonomgeving in de wijk Toverdans zeer bereidwillig aan dit project meegewerkt. Zonder de financiële bijdrage van de woningbouwcoöperatie Destion was dit alles niet mogelijk geweest.

Het plaatsen van de nieuwe speeltoestellen vindt plaats in de periode eind juni en begin juli. De toestellen worden geplaatst door Vamoo Playgrounds.

We vragen aan de gebruikers en aan de omwonenden van de speelterreinen begrip voor het tijdelijke ongemak van het ontbreken van speeltoestellen en de overlast van de werkzaamheden. Ook vragen we de medewerking van iedereen om de speelterreinen schoon, heel en veilig te houden.

Een overzicht van de te plaatsen toestellen:

Speelterrein Toverdans Ringbaan/Singel

Een klimklauterstoestel met glijbaantje voor de kleintjes, een speelhuisje, een duo schommel, een tweezijdige wip, een klimtoestel voor de groteren, twee minigoals en een picknickset.

Speelterrein Toverdans Heumensebaan

Een tweezijdige wip, een duo schommel, een zeskantig klauterrek, een minigoal, een uitdagende basketbalpaal en een bank

Speelterrein Begijnenhof

Een klimklautertoestel, een vierzijdige wip, een duo schommel en een bank