Gemeente Weert

6 juni 2007

INTENTIEVERKLARING SCHOLEN VOOR VOORTGEZET ONDERWIJS

De drie Weerter scholen voor voortgezet onderwijs ondertekenen op maandag 11 juni de intentieverklaring BOS-impuls Weert. Door het ondertekenen leggen de scholen hun samenwerking met de gemeente Weert vast. Deze samenwerking speelt een belangrijke rol binnen de Buurt Onderwijs en Sport-impuls. Dit is een initiatief van het ministerie van VWS dat zich richt op het verminderen van achterstanden onder meer op het gebied van sport, bewegen en gezondheid bij de jeugd van 4 tot 19 jaar en het verminderen van overlast.

Het Kwadrant, Philips van Horne S.G. en het Bisschoppelijk College geven door het ondertekenen aan, samen met de gemeente en andere partijen, de doelstellingen van de BOS-impuls te ondersteunen om hiermee:
- het sportaanbod te vergroten en verbeteren, onder andere door het inzetten van jongeren als vrijwilligers
- sport en bewegen bij de jeugd te stimuleren
- overlast voor de omgeving te verminderen

- wederzijdse erkenning en acceptatie van groepen jongeren te bevorderen en daarmee ook de leefomgeving te verbeteren en de integratie te bevorderen.

Op het BOS-symposium in maart dit jaar in Weert, heeft openbare basisschool de Uitkijktoren als eerste een soortgelijke overeenkomst getekend. Inmiddels hebben alle basisscholen uit de projectgebieden in Weert deze overeenkomst ondertekend.

Noot voor de pers,

Gemeente Weert