Gemeente Bergen


Persuitnodiging

Datum 6 juni 2007
Plaats Nieuw Bergen

Wethouder en Denktank lunchen samen
Picknicksets feestelijk in gebruik genomen

Met een lunch nemen wethouder Ben Buiting (wethouder Recreatie en Toerisme) en de Denktank Recreatie & Toerisme op maandag 11 juni aanstaande de nieuwe picknicksets in de gemeente Bergen officieel in gebruik.

Fietsers en wandelaars vormen de belangrijkste toeristische doelgroep in de gemeente Bergen. Dit is de reden waarom er de afgelopen jaren hard is gewerkt aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur en de aanleg van wandelroutes. Voor ruim 600.000 euro is de afgelopen drie jaar geïnvesteerd in verbetering en uitbreiding van fietspaden en wandelroutes.

Alleen fietspaden en wandelroutes zijn echter niet voldoende. Al deze wandelaars en fietsers hebben ook rustplaatsen en picknickplaatsen nodig. De gemeente Bergen heeft daarom flink geïnvesteerd in haar recreatiemeubilair. Op maar liefst 23 plaatsen in de gemeente staan nieuwe picknicksets en/of rustbankjes die speciaal gemaakt zijn voor de gemeente Bergen. De totale investering bedraagt E 110.000,-.

Het doel van dit project is om de gemeente Bergen nog aantrekkelijker te maken voor fietsers en wandelaars. Op veel plaatsen waren picknicksets, rustbanken en prullenbakken aan vervanging toe. Daarnaast ontbraken op veel plaatsen langs fiets- en wandelroutes mogelijkheden tot rusten op bankjes en picknicksets.