Gemeente Enschede

Rioolvervanging en herinrichting

Op 11 juni start de gemeente Enschede met werkzaamheden aan de Gronausestraat. Eerst wordt de riolering vervangen en worden de kabels en leidingen verlegd, waarna de straat wordt heringericht. Het wegdek in het centrale middengedeelte wordt voorzien van klinkers met in het midden een middengeleider. Naar verwachting kan het werk in juni 2008 worden afgerond.

Het werk bestaat uit verschillende fases. Eerst wordt tot het eind van het jaar de zuidzijde tussen de Abel Tasmanstraat en de Dr. Stamstraat gereconstrueerd. Daarna wordt aan de noordzijde tussen de Zwarteweg en het Heldersplein gewerkt. Dit gebeurt in de periode januari 2008 tot en met april 2008. Het deel tussen de Willem Barentzstraat tot de Abel Tasmanstraat en het deel tussen de Dr. Stamstraat en de Rijksgrens worden uitgevoerd binnen de periode juni 2007 en juni 2008.

De rioolvervanging in de Gronausestraat is nodig omdat het riool sterk is verouderd. De gemeente grijpt de rioolvervanging aan om tegelijkertijd het uiterlijk van de straat aan te passen aan de wensen van deze tijd.

Tijdens de werkzaamheden blijft het gemotoriseerde verkeer van de Rijksgrens richting Enschede mogelijk. De omleidingsroute vanuit Enschede loopt via de rijksweg A35 aan de zuidzijde en de Euregioweg aan de noordzijde.
Vanuit Duitsland wordt het verkeer geadviseerd zoveel mogelijk gebruik te maken van de rijksweg A35. De ondernemers die in de Gronausestraat gevestigd zijn, blijven de hele uitvoeringsperiode bereikbaar.

8 juni 2007