Ingezonden persbericht


Persbericht - 7 juni 2007

Toon Hermans Radio 5 Weekartiest

Van 11 tot en met 15 juni is Toon Hermans 'Radio 5 Weekartiest'. Tijdens de dagprogrammering draait de zender elk uur een plaat van deze cabaretier/zanger. Radio 5 geeft bovendien 10 boxen weg van 'De Juiste Toon'; een dubbel cd met de mooiste en leukste liedjes en sketches van Toon Hermans.

Wekker Wakker!
Wekker Wakker!, het Radio 5 ochtendprogramma tussen 7.00 uur en 10.00 uur (MAX), ontvangt maandag 11 juni tussen 9.00 en 10.00 Maurice Hermans, de zoon van Toon. Maurice praat over het werk van zijn vader en vertelt over zijn persoonlijke voorkeuren.

Toon Hermans
Met een voor Nederland ongekende combinatie van lichtvoetige liedjes en hilarische conférences verovert Toon de harten van het Nederlandse publiek. Samen met Wim Kan en Wim Sonneveld vormt hij De Grote Drie, de drie grootste Nederlandse zangers/cabaretiers van na de Tweede Wereldoorlog. Sketches als High Society ('Leg néér die bal!'), De Auditie ('Duif is dood'), Snieklaas ('Een vervelende man') en De Ornitholoog ('Roepie, roepie') doen zijn populariteit naar grote hoogte stijgen. Als liedjeszanger schittert Toon zowel in het carnavalesk repertoire (Mien Waar Is Mijn Feestneus) als het ongekunstelde levens- en liefdeslied (Ballonnetje, 24 Rozen, Appels Op De Tafelsprei). Verder schrijft hij honderden kleine gedichtjes, die uitgebracht in boekvorm een groot succes worden.

Radio 5
Radio 5 is de in september 2006 vernieuwde publieke radiozender. Radio 5 is toegankelijk, vertrouwd, gezellig en dichtbij. Met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens in combinatie met informatie en service richt Radio 5 zich vooral op luisteraars vanaf 55 jaar. De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen Wekker Wakker (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV) en Open Huis (EO) met bekende radio persoonlijkheden als Jan Steeman, Henk Mouwe en Jeanne Kooijmans.



Ingezonden persbericht