Gemeente Delft

Veiliger oversteken in de Koepoortomgeving

Vanaf maandag 11 juni 2007 worden er drie tijdelijke oversteekplaatsen voor voetgangers gerealiseerd op de Stalpaert van der Wieleweg, de Van Miereveltlaan en de Maria Duijstlaan. De oversteekplaatsen moeten de verkeersveiligheid voor voetgangers in de nabijheid van de bouw van de Koepoortgarage verbeteren. De aanleg kan tijdelijk verkeershinder opleveren voor verkeersdeelnemers.

De aanleg van de oversteekplaatsen gebeurt op aandringen van de bewonersbelangenvereniging Koepoort en de Jan Vermeerschool. De maatregelen zijn besproken in de Koepoort beheercommissie waarin wordt samengewerkt door politie, gemeente, bewonersbelangenvereniging Koepoort, projectontwikkelaar Koepoort VOF en Jan Vermeerschool.

De oversteekplaatsen worden zodanig ingericht dat voetgangers in twee etappes via een middeneiland de wegen kunnen oversteken. Bij de oversteekplaatsen aan de Van der Wieleweg en de Van Miereveltlaan komen ook verkeersdrempels van rubber. Deze zijn bedoeld om automobilisten te attenderen op de oversteekplaatsen en om de geldende maximumsnelheid van 30 km/uur af te dwingen. Uit snelheidsmetingen van de gemeente en politie blijkt namelijk dat deze maximumsnelheid momenteel nog ruimschoots wordt overtreden. De gemeente wil met de tijdelijke oversteekplaatsen de verkeerssituatie voor kwetsbare voetgangers rondom de bouwput voor de Koepoortgarage verbeteren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd bij droog weer en duren maximaal 5 werkdagen.

Noot voor de redactie (