Ingezonden persbericht


Persbericht

11 juni 2007

Lexmark brengt nieuwe productlijn van multifunctionele kleurenlaserprinters uit

Lexmark introduceert een geheel nieuwe productlijn van multifunctionele kleurenlaserprinters (MFP's). De nieuwe lijn omvat vijf nieuwe producten: de Lexmark X782e, X940e en X945e voor grote bedrijven en de Lexmark X500n en X502n voor kleine ondernemingen en desktop-gebruikers.

"Veel bedrijven profiteren al van verbeterde processen en verminderde kosten door Lexmark's monochrome multifunctietechnologie", zegt Paul Rooke, executive vice president van Lexmark en president van de Printing Solutions and Services-divisie. "Deze nieuwe productlijn biedt klanten nog meer mogelijkheden om te profiteren van de kracht van kleur en Lexmark's workflow-oplossingen."

De Lexmark X782e, X940e en X945e leveren een hoge printkwaliteit en betrouwbare prestaties om aan de vraag van drukke bedrijfsafdelingen te voldoen. Klanten gebruiken deze MFP's om in kleur te printen op verschillende dragers zoals kaarten, vinyllabels, weer- en vervagingresistent papier en banners. Door zelf brochures, bewegwijzeringen en uitnodigingen te printen, besparen ze geld en tijd.

De Lexmark X782e, X940e en X945e bevatten Lexmark's eTask kleuren-touchscreen. Deze interface kan aangepast worden tot een enkele druk op een icoon waardoor ingewikkelde processen vereenvoudigd worden. Deze interface is een belangrijk onderdeel van Lexmark's industriespecifieke workflow-oplossingen die zijn ontworpen om klanten in sectoren als de retail, financiële sector, de overheid, de gezondheidszorg en het onderwijs te helpen printprocessen te verbeteren.

Voor de financiële wereld heeft Lexmark een oplossing ontworpen om het aanvraagproces voor leningen te vereenvoudigen door middel van een enkele knop op Lexmark's eTask interface. Daardoor wordt de doorlooptijd gereduceerd van dagen tot uren. Met de nieuwe Lexmark-kleurenlaserprinters printen klanten professioneel in kleur hun brochures en flyers zodat de bank meer extra verkopen kan realiseren.

De Lexmark X782e heeft printsnelheden tot 35 pagina's per minuut (ppm) in kleur en 40 in zwart en heeft een adviesprijs van ¤ 3.951*. De Lexmark X940e heeft printsnelheden tot 30 ppm in kleur en 40 ppm in zwart. Daarnaast kan de X940e ook op A3- en tabloidformaat printen en biedt hij extra opties zoals vouwen en inbinden. De adviesprijs van de X940e is ¤ 10.031*. Voor klanten die nog sterkere prestaties nodig hebben, print de Lexmark X945e met snelheden tot 40 ppm in kleur en 45 ppm in zwart. Deze heeft een adviesprijs van ¤ 11.950*.

Voor kleinere bedrijven en werkgroepen zijn er de Lexmark X500n en X502n desktop-kleurenlaserprinters. De Lexmark X500n en X502n zijn geschikt voor bedrijven die kosten willen besparen door het aantal apparaten te verminderen en graag willen beschikken over hoge-kwaliteit kleurenprints, kopieën en scans. De Lexmark X500n heeft printsnelheden van 8 ppm in kleur en 31 ppm in zwart en heeft een adviesprijs vanaf ¤ 468*. Voor klanten die regelmatig en veel in kleur printen heeft de X500n een lader van 35 pagina's die het mogelijk maakt om twee keer zo snel te printen. De Lexmark X502n biedt tevens faxfunctionaliteit en heeft een adviesprijs van ¤ 608*.

Alle vijf de producten zijn beschikbaar via Lexmark's distributiekanaal.


* De vermelde prijzen zijn richtprijzen - in realiteit kunnen zij lichtjes afwijken.

Lexmark en Lexmark met het ruitjesontwerp zijn trademarks van Lexmark International, Inc., met registratie in de U.S. en / of andere landen. Alle andere trademarks zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Alle prijzen, eigenschappen, specificaties en functies kunnen zonder voorafgaande mededeling gewijzigd worden.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) ontwikkelt, produceert en levert diverse print- en imagingoplossingen voor bedrijven en particulieren. Met een uitgebreide waaier aan toegankelijke, betaalbare en zeer betrouwbare printproducten en -diensten, zorgt Lexmark ervoor de productiviteit en printkwaliteit te verhogen zowel op de werkvloer als voor de thuisgebruiker. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 13.000 werknemers en is actief in meer dan 150 landen. Lexmark streeft steeds naar milieuvriendelijke printoplossingen. Lexmark boekte in 2006 een omzet van 5,1 miljard dollar.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met:

NL: LEWIS - Global Public Relations BELUX: CALLIOPE'S Maud Geerbex Anke Santens Tel: +31 (0) 40 235 4600 Mobile : +32 (0) 496 94 49 89 Fax: +31 (0) 40 235 4601 E-mail :anke@calliopes.be E-mail: maudg@lewispr.com www.calliopes.be www.lewispr.com

Voor meer informatie over Lexmark kunt u contact opnemen met: Peggy Op de Beeck
Tel: +32 (0)2 716 74 47
E-mail: podebee@lexmark.com