Ingezonden persbericht


Persbericht

11 juni 2007

Nieuwe kleurenlasers van Lexmark bieden eenvoudig een professioneel en betaalbaar resultaat

Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) presenteert drie nieuwe kleurenlaserprinters waarmee bedrijven tijd en geld besparen door het in-huis professioneel printen van kleurendocumenten.

De Lexmark C780n, C782n en C935dn kleurenlaserprinters zijn ontworpen voor bedrijven met behoefte aan betrouwbare kleurenprinttechnologie van hoge kwaliteit.

"Kleur kan een enorme impact hebben op bedrijven. Bij veelvuldig gebruik kan het voor gebruikers echter een kostbare zaak worden, vooral als ze hun documenten naar een lokale copyshop brengen," zegt Paul Rooke, executive vice president van Lexmark en president van de Printing Solutions and Services-divisie. "Deze nieuwe printers bieden klanten de mogelijkheid om hetzelfde effect te bereiken zonder hun budget te overschrijden."

Door de uitgebreide mogelijkheden en hoge afdrukkwaliteit, kunnen klanten met de Lexmark C780n, C782n en C935dn gemakkelijk kleur toepassen in hun documenten. De nieuwe printers kunnen voor uiteenlopende doelen worden gebruikt, zoals het printen van kleurenlogo's op briefpapier en labels of voor het printen van kleurenafbeeldingen van producten op een winkelschap. Deze mogelijkheden vergroten de naamsbekendheid van bedrijven en de productiviteit. De Lexmark C780n, C782n en C935dn kunnen op moeilijke dragers printen, zoals op zware materialen of in erg groot formaat. Ook kunnen bijvoorbeeld kleurenfoto's van ziekenhuispatiënten op polsbandjes geprint worden om zo de veiligheid te verbeteren voor patiënten.

De nieuwe producten bieden een kostenbesparend alternatief ten opzichte van het uitbesteden van kleurenprintwerk. Ze maken gebruik van Lexmark's Color Care- technologie, waarmee klanten hun kleurgebruik en de kosten van dagelijks kleurenprintwerk kunnen beheersen. Netwerkbeheerders kunnen bijvoorbeeld bepalen welke medewerkers toegang krijgen tot welke kleurmogelijkheden, zodat kleur alleen gebruikt wordt wanneer dit noodzakelijk is. Klanten kunnen ook gebruik maken van unieke instrumenten als de 'coverage estimator', waarmee de kosten van een printopdracht ingeschat kunnen worden. Hierdoor kunnen zij de meest voordelige manier bepalen voor het uitvoeren van grote printopdrachten.

De Lexmark C780n kleurenlaser print 31 pagina's per minuut in kleur en tot 35 pagina's per minuut in zwart en heeft een adviesprijs van ¤ 859*. De Lexmark C782n kleurenlaserprinter is ontwikkeld voor klanten met de behoefte aan extra mogelijkheden, zoals nieten. De C782n print tot 35 pagina's per minuut in kleur en 40 pagina's per minuut in zwart en heeft een adviesprijs van ¤ 1.292*. De Lexmark C935dn kleurenlaser kan zelfs tot 40 ppm in kleur printen en tot 45 ppm in zwart en heeft ook de mogelijkheid tot printen op A3- en op tabloidformaat. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het maken van gaten en het maken van boekjes. De Lexmark C935dn heeft een adviesprijs van ¤ 3.488*. Met de optie voor dubbelzijdig printen wordt het papiergebruik beperkt.

Alledrie de printers worden ondersteund door Lexmark's nieuwe universele printer- driver. De productiviteit gaat omhoog door de mogelijkheid eenvoudig op verschillende Lexmark-producten te printen met behulp van één intuïtieve driver. Lexmark's nieuwe kleurenlasers zijn verkrijgbaar via Lexmark's distributiekanaal.


* De vermelde prijzen zijn richtprijzen - in realiteit kunnen zij lichtjes afwijken.å

Lexmark en Lexmark met het ruitjesontwerp zijn trademarks van Lexmark International, Inc., met registratie in de U.S. en / of andere landen. Alle andere trademarks zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Alle prijzen, eigenschappen, specificaties en functies kunnen zonder voorafgaande mededeling gewijzigd worden.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) ontwikkelt, produceert en levert diverse print- en imagingoplossingen voor bedrijven en particulieren. Met een uitgebreide waaier aan toegankelijke, betaalbare en zeer betrouwbare printproducten en -diensten, zorgt Lexmark ervoor de productiviteit en printkwaliteit te verhogen zowel op de werkvloer als voor de thuisgebruiker. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 13.000 werknemers en is actief in meer dan 150 landen. Lexmark streeft steeds naar milieuvriendelijke printoplossingen. Lexmark boekte in 2006 een omzet van 5,1 miljard dollar.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met:

NL: LEWIS - Global Public Relations BELUX: CALLIOPE'S Maud Geerbex Anke Santens Tel: +31 (0) 40 235 4600 Mobile : +32 (0) 496 94 49 89 Fax: +31 (0) 40 235 4601 E-mail :anke@calliopes.be E-mail: maudg@lewispr.com www.calliopes.be www.lewispr.com

Voor meer informatie over Lexmark kunt u contact opnemen met: Peggy Op de Beeck
Tel: +32 (0)2 716 74 47
E-mail: podebee@lexmark.com