ABN AMRO

Taipei, 08 juni 2007

ABN AMRO koopt Taitung Business Bank in Taiwan

ABN AMRO maakt vandaag bekend dat zij, na een door de overheid georganiseerde veiling, het kantorennet van Taitung Business Bank in Taiwan overneemt. Deze acquisitie betekent een aanzienlijke uitbreiding van de activiteiten van de bank in Taiwan, waar ABN AMRO al behoort tot de drie grootste buitenlandse banken.

Jeroen Drost, Chief Executive Officer van ABN AMRO in Azië: "ABN AMRO heeft op dit moment vijf vestigingen in Taiwan. Door deze overname kunnen wij ons netwerk uitbreiden tot 37 kantoren. Dit biedt ons een uitgelezen kans om de dienstverlening aan de geselecteerde doelgroepen uit te breiden in voor hen gemakkelijk bereikbare locaties."

"Wij bekleedden al een vooraanstaande positie als aanbieder van corporate en institutional banking-diensten, maar hebben daarnaast hard gewerkt aan het opbouwen van een sterke reputatie onder klanten in het middensegment van zowel de particuliere markt (meer bemiddelde relaties) als de zakelijke markt (MKB). Dankzij de nieuwe vestigingen kunnen wij het programma om onze positie in deze doelgroep uit te breiden, in versneld tempo uitvoeren, tegen relatief lage kosten."

Volgens de verkoopvoorwaarden mag ABN AMRO de meeste van de 32 kantoren verplaatsen naar locaties die gunstig zijn voor de dienstverlening aan haar specifieke doelgroepen (meer bemiddelde particulieren en MKB). Het kantorennet kan zodoende worden aangepast aan de op het middensegment gerichte strategie van de bank.

Terry King, Country Executive van ABN AMRO Taiwan: "Deze overname benadrukt niet alleen ons streven naar verdere expansie in Taiwan, maar verschaft ons tevens veel meer mogelijkheden om een groter klantenbestand te bedienen met meer geavanceerde producten en diensten."

De koopovereenkomst zal naar verwachting binnen twee weken worden getekend en de transactie zal vermoedelijk binnen 100 dagen na ondertekening van de overeenkomst worden afgerond.

Inlichtingen:
Lokale media - Edward Lee +886 2 8729 5880
Internationale media - Anna Langford +852 2700 5251 Investor relations - Alexander Mollerus +31 20 6288063