Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

QlikView onderscheiden als 'Best Midmarket Software Solution'

Bekroning tijdens Gartner-event geeft impuls aan momentum voor in-memory BI-software van QlikTech

Hoofddorp, 11 juni 2007 - QlikTech, producent van in-memory Business Intelligence (BI)- en rapportageoplossingen, maakt bekend dat QlikView, het topproduct van het bedrijf, tijdens de jaarlijkse Gartner Midsize Enterprise Summit East is uitgeroepen tot 'Best Midmarket Software Solution'. De Midsize Enterprise Summit, een evenement voor senior IT-functionarissen, vond afgelopen maand plaats in Atlanta. Met meer dan 300 deelnemers die hun stem konden uitbrengen kwam QlikView als beste uit de bus van de 32 oplossingen die tijdens het evenement werden gepresenteerd.

Deze onderscheiding is de zoveelste erkenning op rij voor QlikTech en haar product QlikView. Afgelopen maand werd QlikTech ook al onderscheiden met de Red Herring 100 Award, die wordt toegekend aan de top 100 van technologiebedrijven in Noord-Amerika. Verder werd QlikTech tijdens het jaarlijkse evenement Software 2007, gehouden in mei, aangewezen als een van de zes 'Fast Track'-innovators vanwege aantoonbaar succes - financiële haalbaarheid en adoptie - bij klanten. In april merkte de Sand Hill Group het bedrijf aan als een van de 25 meest innovatieve spelers in de software-industrie en in januari nam Gartner QlikTech op in het kwadrant 'visionairs' van het 'Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms1'. Eind 2006 tot slot merkte industrieanalist IDC QlikTech voor het derde opeenvolgende jaar aan als het snelst groeiende BI-softwarebedrijf ter wereld.

"Wij voelen ons zeer vereerd met deze onderscheiding voor onze innovatieve technologie en ons vermogen een krachtige oplossing te leveren die voor middelgrote ondernemingen niet alleen kosteneffectief maar ook eenvoudig in het gebruik is", aldus Rogier Verheij, Country Manager Benelux van QlikTech Nederland. "Dit jaar is voor onze klanten, onze partners en ons bedrijf een heuglijk jaar. Deze erkenning weerspiegelt wat we momenteel in de markt kunnen zien: een toegenomen behoefte aan eenvoudige maar krachtige BI-oplossingen."

Tijdens de twee dagen durende Midsize Enterprise Summit nam QlikTech deel aan negen boardroom-presentaties van elk 30 minuten samen met Steve Hunt, CIO van consultancybureau SI International (NASDAQ: SINT), die de ervaringen van zijn bedrijf met QlikView deelde met de toehoorders. Ruim 150 aanwezigen namen deel aan de sessies van SI International. QlikTech ontving niet alleen de onderscheiding voor de Best Midmarket Software Solution maar werd ook genomineerd voor 'Best Execution of a Software Solution'.

Onlangs heeft Gartner, de organisator van Midsize Enterprise Summit, zelf al haar waardering voor QlikView laten blijken, door samen met QlikTech een webseminar te realiseren. Tijdens de dertig minuten durende video laten Gartner-analyst Kurt Schlegel, QlikTechs Vice President of Marketing Anthony Deighton en specialisten van Colonial Supplement Insurance zien hoe 'next generation Business Intelligence' simpeler, sneller en breder inzetbaar is. Het webseminar informeert over de uitdagingen, die geassocieerd worden met de traditionele BI-toepassingen, en de nieuwe technologieën die een BI-revolutie teweeg brengen. De ervaringen van Colonial Supplemental Insurance met next-generation BI ondersteunen dit statement.

QlikTech heeft het voortouw genomen met een nieuwe klasse eenvoudig te gebruiken, snelle en flexibele 'business analysis'-oplossingen waarmee individuele gebruikers een positieve bijdrage kunnen leveren aan de bedrijfsresultaten en het innovatieproces. QlikView, het vlaggenschip van QlikTech, geeft nadere invulling aan de visie van het bedrijf: vereenvoudigde analyse van bedrijfsgegevens met oplossingen die binnen enkele dagen in gebruik kunnen worden genomen, waarmee gebruikers binnen enkele minuten aan de slag kunnen en die de eindgebruikers meer creatieve vrijheid bieden bij het analyseren van gegevens. Afgelopen maand introduceerde QlikTech QlikView 8, dat voortbouwt op de krachtige functionaliteit en de eenvoud van QlikView 7, met name op het vlak van grootschalige inzet (gebruikers en documenten), analyses op basis waarvan snel actie kan worden ondernomen, en analyses ten behoeve van samenwerking.


1. Gartner, Inc., 'Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms', Kurt Schlegel, Bill Hostmann en Adreas Bitterer, 26 januari 2007.

GARTNER WEBSEMINAR

QLIKVIEW TRIAL

DEMO QLIKVIEW 8

PERSARCHIEF

Over QlikTech

QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence (BI)-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van het bedrijf, heeft momenteel 266.000 gebruikers bij 5.922 klanten in 74 landen, verspreid over de hele wereld. Iedere dag verwelkomt QlikTech gemiddeld ruim twaalf nieuwe klanten. Door deze explosieve groei heeft het bedrijf zijn inkomsten, zowel in 2005 als in 2006, met tachtig procent zien stijgen.

QlikView maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. Met QlikTechs gepatenteerde in-memory BI-technologie kan de gebruiker reusachtige dataverzamelingen direct in het interne geheugen van de computer laden en manipuleren. Dit kan al op relatief simpele hardware, wat een betaalbare, brede implementatie binnen slechts twee tot drie weken mogelijk maakt.

QlikTech, in 1993 opgericht in Zweden, heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en de Benelux (Hoofddorp). Het bedrijf werkt wereldwijd met meer dan vijfhonderd partners. Tot de klanten in de Benelux behoren: ABX Logistics, ADP, Atos Origin, ING Trust, KLM, MarktSelect (Graydon), Merck Sharp & Dohme, Panasonic, Schenker, ThiemeMeulenhoff, TNT en Zurich Verzekeringen.



Ingezonden persbericht