Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
=============================

YabOffer.com, de Nederlandse veiling, terug op het internet

Enschede, 11 juni 2007

Het bedrijf YabOffer.com, gevestigd in Enschede, brengt een nieuwe online verkoopmethode op de Nederlandse markt. Deze verkoopmethode belichaamt een fundamenteel andere benadering van het kopen op internet die moet inspelen op de steeds strenger wordende eisen van de online consument. YabOffer.com noemt deze methode de Online Dutch Auction. Vanaf vandaag is de website www.yaboffer.com toegankelijk voor de Nederlandse consument.

In tegenstelling tot andere veilingsites waar veilingen plaatsvinden per opbod zullen op de website van YabOffer.com producten worden geveild via de Nederlandse Veilingmethode. Dit wil zeggen dat meerdere mensen gelijktijdig en real time een klok zien teruglopen van een 'hoge' naar een lagere prijs. De persoon die het eerste de klok stilzet kan het artikel kopen. Hierdoor bepaalt de consument zelf de prijs die hij/zij voor het artikel wil betalen. Het bekendste voorbeeld van deze verkoopmethode is de bloemenveiling van Aalsmeer. Het is voor het eerst dat deze methode, op deze schaal en met zo een grote mate van interactie, wordt toegepast op het internet.

Voordelen
Voor de consument biedt de nieuwe online verkoopmethode van YabOffer.com niet alleen een aantal voordelen ten opzichte van de gewone webwinkel, maar ook ten opzichte van andere veilingsites. YabOffer.com staat voor Your Always Best Offer. Om de klant een goede prijs te kunnen geven, zal er worden begonnen met het aanbieden van één product per dag. Dit product wordt groot ingekocht waardoor er een startprijs voor de veiling kan worden aangeboden die op of zelfs onder de reguliere winkelprijs ligt. Hierdoor is de consument verzekerd van een goede prijs, wat de uitslag van de veiling ook gaat worden. Het voordeel van YabOffer.com ten opzichte van andere veilingsites is dat de verkoopmethode van YabOffer.com interactiever, spannender en sneller is. Elk kwartier zullen er één of meerdere veilingen gehouden worden, waar enkele tientallen tot honderden mensen tegelijk aan deel kunnen nemen.

Interactie
Omdat alle deelnemers tegelijk en even snel de veilingklok zien teruglopen is deze verkoopmethode bijzonder interactief. Het meedoen aan een veiling van YabOffer.com is daardoor een spannende ervaring op zich. Bovendien hoeft de consument niet te wachten tot het einde van de veiling. Zodra er iemand een bod heeft geplaatst is de veiling afgelopen en krijgen alle deelnemers direct een melding hiervan te zien. De 'winnaar' van de veiling kan vervolgens het product afrekenen voor de door hem of haar gekozen prijs en de andere deelnemers kunnen eventueel aan een volgende veiling meedoen of het product via de reguliere webwinkelmethode aanschaffen.

Producten
De producten die aangeboden gaan worden, zullen sterk uiteenlopen. Het is in ieder geval niet de bedoeling om alleen producten met een usb-stekker te verkopen, zoals veel webwinkels doen.

=============================
Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan alstublieft contact met ons op. U kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan onze website www.yaboffer.com. De contactgegevens vindt u onderaan dit bericht.

In de bijlage vindt u afbeeldingen die ter illustratie gebruikt kunnen worden.

Met vriendelijke groet,

Wouter Nieuwerth
YabOffer.com B.V.

T +31 53 489 22 99
F +31 84 22 77 225

Hengelosestraat 583
7521 AG Enschede

Postbus 324
7500 AH Enschede