NOVA

11-06-2007

De laatste waarschuwing van Rutte
Het leiderschap van de VVD staat opnieuw ter discussie. Verdonk typeerde haar partijleider Rutte vorige week als 'niet echt rechts'. In de Telegraaf van vandaag bijt Rutte van zich af en laat hij weten dat hij het gekrakeel binnen zijn partij meer dan zat is. De nieuwe botsing tussen Rutte en Verdonk komt vlak voor het verschijnen van het rapport van de commissie-Dekker, waarin de oorzaak van de VVD-verkiezingsnederlaag is geanalyseerd. Een deel van de conclusies van dit rapport lekte al uit. In NOVA reageert voormalig lid van het campagneteam van Verdonk, Ed Sinke.

De toekomst van Europa
Na het 'nee' van Nederland tegen de Europese Grondwet is de vraag hoe het nu verder moet met Europa. De staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans (PvdA) is ervan overtuigd: Nederland moet meedoen aan Europa. SP-Kamerlid Harry van Bommel is sceptischer en stelt dat Nederland niet mee moet doen aan een Europese Grondwet. In de studio discussiëren staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans en SP-Kamerlid Harry van Bommel.

Journalist in de Gaza-strook
De 22-jarige Mohammed Omer is Palestijn, woont en werkt in de Gaza-strook en rapporteert daar over de dagelijkse gebeurtenissen. Hij is één van de weinige professionele ooggetuigen van wat er dagelijks in Gaza gebeurt. In NOVA een gesprek met de jonge journalist.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Nieuwe beelden Molukse treinkaping

Belgen naar de stembus


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht