KLM

07/025

TALENT CLASS KLM ENGINEERINIG & MAINTENANCE
IN SAMENWERKING MET TU DELFT

AMSTELVEEN, 11 juni 2007 - KLM Engineering & Maintenance (E&M) gaat in samenwerking met de Technische Universiteit in Delft (TU Delft) een talent class ontwikkelen voor studenten die afstuderen op het gebied van luchtvaart. De talent class houdt in dat studenten afstuderen bij het technische bedrijfsonderdeel van KLM, waarna hen een contract wordt aangeboden voor de duur van twee jaar. Dit heeft Peter de Swert, Senior Vice President Operations bij KLM E&M vandaag op de bedrijvendag van de TU Delft aangekondigd. Deze aanpak past in de strategische aanpak van E&M om het dreigende tekort aan bètastudenten het hoofd te bieden door zich meer op de specifieke opleidingen te concentreren. Sicco Santema, hoogleraar en directeur van het luchtvaartonderzoekscentrum van de TU Delft, het Delft Centre for Aviation: "Het is een goed initiatief. Het helpt ons om onze ingenieurs warm te maken voor een carrière in de luchtvaart."

Vanaf 1 september 2007 zal Engineering & Maintenance jaarlijks 4 studieprogramma's sponsoren elk voor de duur van 6 maanden. Studenten die in aanmerking willen komen voor één van de studieprogramma's dienen te voldoen aan vooraf vastgestelde studieresultaten en een geschat groeipotentieel. Selectie van studenten vindt plaats aan de hand van een interview, een capaciteitentest, vragenlijsten en praktijksimulaties. Bij gebleken geschiktheid en succesvolle afronding van de studie verplicht KLM Engineering zich tot het aanstellen van de afgestudeerde kandidaat voor de duur van twee jaar.

Eerder kondigde KLM Engineering & Maintenance al aan dergelijke initiatieven te nemen in samenwerking met de ROC's van Midden Brabant en Hoofddorp en opleidingsinstituut Tetrix. Ook het Engelse bedrijfsonderdeel KLM UK Engineering is een soortgelijk samenwerkingsverband aangegaan met een regionaal technisch opleidingscentrum gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. "De Delftse ingenieurs hebben zowel gespecialiseerde kennis van luchtvaarttechnologie als een wetenschappelijke achtergrond. Ik verwacht dat zij een fundamentele bijdrage kunnen leveren aan technologische en bestuurlijke innovatie. Door te investeren in regionale opleidingscentra en nu ook een talent class aan de TU Delft verzekeren wij ons van een gestage instroom van gemotiveerd en goed opgeleid personeel", aldus Peter Somers, Executive Vice President KLM E&M.



KLM