Ingezonden persbericht


Emerson Network PowerTM introduceert de Liebert NX 30 kVA

Stil, compact en veelzijdig is de nieuwe Liebert NX UPS. Deze garandeert een bedrijfscontinuïteit voor organisaties in strategische branches, zoals de transportsector.

Helmond, 11 juni 2007 - Emerson Network Power introduceert de Liebert NX 30 kVA, een UPS-systeem in de Liebert NX-productserie. De UPS is voorzien van online double conversion-technologie en wordt volledig gestuurd door Digital Signal Processors (DSP's). Deze DSP's zorgen voor een directe bijsturing als er veranderingen optreden in de belasting. Daardoor voorkomt het systeem een spanningsuitval. Het systeem zorgt voor een constante hoogwaardige spanning voor de gebruikers.

De Liebert NX 30 kVA controleert de spanning zowel aan de ingang als aan de uitgang. De IGBT-gelijkrichter veroorzaakt een zeer lage harmonische stroomvervorming lager dan 3% THDI. Hierdoor zullen andere gebruikers aangesloten op dezelfde netspanning, niet beïnvloed worden door het UPS-systeem. De IGBT-omvormer is in staat 100% niet-lineaire belastingen te voeden, ook bij spanningsuitval van het openbare net.

De Liebert NX UPS-systemen zijn uiterst betrouwbaar. Daardoor kunnen deze UPS-systemen de veiligheid van bedrijfskritische systemen garanderen. De Spaanse spoorwegbeheerder Administrador de Infraestructuras Ferroviarias heeft bijvoorbeeld gekozen voor Liebert NX UPS-systemen voor de bescherming van de controlesystemen voor de Guadarrama-tunnel. Dit is de langste spoorwegtunnel van Spanje (22 km) die deel uitmaakt van het hogesnelheidstraject tussen Madrid, Segovia en Valladolid.

Ook in het nieuwe 30 kVA UPS-systeem zijn de sterke eigenschappen van de [UPS-serie NX toegepast. Zo is deze serie beter in staat capacitieve belastingen, die steeds meer voorkomen, van spanning te voorzien. Met het nieuwe UPS-systeem type NX 30 kVA zijn Dual Bus-installaties mogelijk. Op deze manier wordt een systeem gecreëerd met een spanningsvoorziening vanuit twee onafhankelijke bronnen.

Er kunnen zes 30 kVA Liebert NX UPS-systemen parallel geschakeld worden. Hierdoor is het mogelijk om UPS-systemen in de toekomst uit te breiden als daar behoefte aan is.

Met de nieuwe Liebert NX kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op de kosten. Doordat de UPS-serie NX een breed ingangsvenster heeft, blijft de gelijkrichter van de [serie NX ook werken bij een te hoge of een te lage ingangsspanning, waardoor de batterij minder vaak aangesproken wordt. Dit betekent dat de batterijset voor de UPS langer meegaat, het risico op fouten in de batterij afneemt en er minder onderhoudskosten ontstaan.

Andere voordelen van de UPS-serie NX zijn de veelzijdige communicatiemogelijkheden. Gebruikers kunnen met de Liebert NX 30 kVA communiceren via drie 'intellislot'-mogelijkheden. Daarmee heeft de gebruiker de mogelijkheid om op verschillende manieren te communiceren met het UPS systeem. De UPS-serie NX heeft een laag geluidsniveau, een klein vloeroppervlak en klein volume. Daardoor is dit systeem bijna overal te plaatsten.

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van Business-Critical Continuity. Het bedrijf biedt op maat gemaakte, flexibele en betrouwbare oplossingen die bedrijfskritische technologie-infrastructuren beschermen. Emerson Network PowerTM biedt een breed scala van producten, zoals UPS-systemen, precisiekoelings-, connectiviteits- en geïntegreerde producten en diensten voor computer-, communicatie-, gezondheids- en industriële systemen, en wordt daarbij ondersteund door een grote serviceorganisatie. De belangrijkste producten binnen het Emerson Power NetworkTM-aanbod zijn Liebert, ASCO en Astec. Voor meer informatie over Emerson Network PowerTM EMEA: www.eu.emersonnetworkpower.com

Over EmersonTM
EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), brengt technologie en engineering samen in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en gereedschappen. EmersonTM realiseerde in het fiscale jaar 2006 een omzet van 20,1 miljard dollar.