Nederlandse Tafeltennisbond


Gerben Last en Jeroen Kuipers winnen de NK SB 2007.

11-06-2007
Gerben Last van Flits Zwolle en Jeroen Kuipers van ATC Nijmegen zijn de nieuwe Nederlands Kampioenen bij de Sporters met een Beperking.

Gerben won bij de 1^e klasse lopers de finale van titelverdediger Ronald Vijverberg.

In tegenstelling tot 2006 kon dit jaar ook in de 1^e klasse rolstoelers , met 4 inschrijvingen, een apart toernooi gespeeld worden. Helaas moest Rudie v.d. Kooij zich geblesseerd afmelden. In de driekamp die overbleef won Jeroen Kuipers eerst van Jolanda Paardekam en vervolgens van Magan Tahir. Magan werd 2^e door te winnen van Jolanda.

In het dubbelspel werd de titel opgeëist door Ronald Vijverberg (Avanti) en Tonnie Heijnen (ITN Assen).

Deze NK SB is op zaterdag 9 juni gespeeld in het Racketcentrum in Breda.
Het was de eerste keer dat deze NK onder de vlag van de NTTB georganiseerd is. In aanwezigheid van de NebasNsg kon de overdracht van de spelers naar de NTTB tenslotte voltooid worden. NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra was aanwezig om te zien hoe NebasNsg een hoofdstuk afsloot en de NTTB nu definitief aan een nieuw hoofdstuk begonnen is.
NebasNsg voorzitter Henny Jacobs vertelde dat er nu een volgende stap gezet gaat worden. Ook de G-sporters (sporters met een geestelijke beperking) zullen organisatorisch geïntegreerd gaan worden binnen de NTTB.

De organisatie van dit evenement was in handen van TTV Wanzl-Belcrum. Er werd gespeeld op 30 tafels. Naast 20 NTTB-scheidsrechters waren een 40-tal leden van de organiserende vereniging betrokken bij onder andere het leiden van wedstrijden en het rapen van balletjes.

Deze NK werd gekenmerkt door een goede sfeer, waarin 108 deelnemers in 17 klassen (6 dubbelklassen, 6 enkelklassen bij de lopers en 5 enkelklassen bij de rolstoelers) om de prijzen streden. Het was een erg warm weekend, maar de temperatuur en vochtigheidsgraad in het Racketcentrum bleven toch nog redelijk aangenaam. De volgende editie wordt op zaterdag 7 juni 2008 gespeeld in Weert. G.S.W. neemt dan de organisatie op zich.

Kijk voor de uitslagen op Toernooien > Uitslagen. Voor nog meer over dit evenement gaat u naar TT met een beperking