Apple Benelux

PERSBERICHT

Nieuwe iPhone ondersteunt Web 2.0-programma's
van andere fabrikanten

Innovatieve manier om programma's voor iPhone te maken

Bunnik, 11 juni 2007 ­ Apple kondigt vandaag aan dat de revolutionaire iPhone geschikt zal zijn voor programma's die zijn gemaakt met Web 2.0- internetstandaarden wanneer iPhone op 29 juni op de markt komt. Ontwikkelaars kunnen Web 2.0-programma's maken die er uitzien en zich gedragen als de ingebouwde programma's van iPhone, en die naadloos aansluiten op de voorzieningen van iPhone, waaronder telefoneren, het verzenden van e-mail en het tonen van locaties in Google Maps. Programma's die door andere fabrikanten zijn gemaakt op basis van Web 2.0-standaarden, kunnen een aanvulling vormen op de mogelijkheden van iPhone, zonder dat zijn betrouwbaarheid of veiligheid in gevaar komen.

"Ontwikkelaars én gebruikers zullen niet weten wat hen overkomt als ze zien hoe goed die programma's er op een iPhone uitzien en werken", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Onze innovatieve aanpak met behulp van Web 2.0-standaarden stelt ontwikkelaars in staat sensationele nieuwe programma's te maken, terwijl de veiligheid en betrouwbaarheid van de iPhone niet in het geding zijn."

Web 2.0-programma's zijn erg populair bij vooraanstaande ontwikkelaars, omdat ze veel interactiever en efficiënter zijn dan traditionele webapplicaties, eenvoudig via het internet kunnen worden gedistribueerd en probleemloos kunnen worden bijgewerkt door de code aan te passen op de eigen servers van de ontwikkelaars. De moderne webstandaarden bieden ook beveiligde gegevenstoegang en transacties, zoals die bijvoorbeeld worden gebruikt bij Amazon.com of internetbankieren.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en - videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast zal Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2007 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh en iPhone zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --