Politie Zeeland


---


W-1965-2007 Kop/staartbotsing, Vlissingen
Op de Nieuwe Vlissingseweg is maandag rond de middag een vrachtwagen achterop een bestelauto gereden.
De bestelauto, bestuurd door een 55-jarige man uit Middelburg remde af voor het oranje stoplicht. De bestuurder van een achteropkomende vrachtwagen, een 33-jarige man uit Nieuwegein, lette even niet op het verkeer en zag te laat dat de bestelauto voor hem stilstond. De vrachtwagen reed vol in de achterzijde van de bestelauto die over de kruising werd gelanceerd en ruim 60 meter verop tot stilstand kwam. De 55-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij, een 44-jarige Arnemuidenaar die naast hem zat is met rug- en nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.

W-1966-2007 Medewerker supermarkt bij keel gepakt, Oost-Souburg
Een medewerker van een supermarkt aan het Oranjeplein is maandagmiddag omstreeks 13.30 uur bij zijn keel gepakt door een onbekende man.
In de winkel had de medewerker gezien dat een vrouw zich verdacht gedroeg en vermoedelijk goederen wilde wegnemen. Hij hield haar in de gaten en zag dat de vrouw langs de kassa de winkel uitliep zonder iets af te rekenen.
Het personeelslid gaat er achteraan naar buiten waar een man op hem af kwam lopen die zei dat hij de vrouw met rust moest laten en hem vervolgens bij de keel pakt. Daarna loopt de man naar een zwarte auto waarmee hij wegrijdt. De man is ca 55 jaar oud, lengte 1.85 m, slank postuur en kalend. Op rechterhand tussen duim en wijsvinger een tatouage van 3 puntjes. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval.

O-1967-2007 Dronken bestuurder rijdt tegen auto, Yerseke
Op de Molenlaan is maandagavond omstreeks 19.00 uur een 21-jarige automobilist uit Yerseke tegen een geparkeerde auto gereden.
Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De uitslag van de blaastest was 555 ugl. Omdat hij als beginnend bestuurder ruim boven de 350 ugl blies, werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.