Nieuwe stichting helpt arme Filippijnse jongeren aan een studiebeurs


APELDOORN, 20070611 -- Pasuk Foundation is een Apeldoornse stichting die zich inzet voor scholingsmogelijkheden voor Filippijnse jongeren, die vanwege hun financiële situatie geen opleiding kunnen volgen. Wegens het groeiend aantal aanvragen in de Filippijnen is de stichting dringend op zoek naar nieuwe sponsors en donateurs.

Visie
In de Filippijnen kunnen veel jongeren wegens geldgebrek niet naar school. Pasuk Foundation helpt arme, maar gemotiveerde kinderen aan een studiebeurs voor school- of beroepsopleiding. De visie hierachter is dat jongeren met een goed diploma, aanzienlijk betere kansen hebben op het vinden van een baan en inkomen. Met een stabiel inkomen kunnen de studenten en hun families ontsnappen uit de vicieuze cirkel van armoede, en op hun beurt weer anderen helpen.

Rechtstreekse hulp
Martijn Ros, bestuursvoorzitter van Pasuk Foundation: "Onze donateurs vinden het belangrijk dat ze weten wat er met hun geld gebeurt. Pasuk Foundation werkt rechtstreeks en onze hulp is daardoor zeer effectief. Wij onderhouden zelf nauw contact met de scholieren, studenten en hun families, om de voortgang tussentijds te volgen. Dankzij de kleine organisatie kent Pasuk Foundation vrijwel geen overheadkosten. Daarom kunnen wij onze donateurs garanderen dat hun sponsorgelden voor ten minste 90% worden besteed aan de studiekosten van hun sponsorkind."

Help mee
Onder studiekosten worden verstaan alle kosten die de student maakt om naar school te kunnen gaan. Boeken, uniforms, eten & drinken, vervoer en schoolprojecten maken de studie tot een kostbare zaak. Daarom zoekt Pasuk Foundation nieuwe donateurs, zodat nóg meer kinderen naar school kunnen.

Meer informatie
Als u meer wilt weten over het werk van Pasuk Foundation, of wilt weten hoe u kunt helpen, bezoek dan website www.pasukfoundation.org. Giften zijn welkom op bankrekeningnummer 41.52.87.626, t.n.v. Stg. Pasuk Foundation te Apeldoorn.





Pasuk Foundation