Persverklaring inzake berichtgeving Alphense moordzaak


MAASTRICHT, 20070611 -- In het op 8 juni 2007 verschenen nieuwsbericht "Lugubere verklaringen verdachte Alphense moordzaak", wordt melding gemaakt van een persoon die schuld bekend heeft in een moordzaak en opgenomen is in het Pieter Baan Centrum voor observatie. In het bericht wordt een verband gelegd tussen de verdachte en Falun Gong.

Wij willen bij deze benadrukken dat Falun Gong een vreedzame meditatiewijze is, die gebaseerd is op de principes waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid. De daad van de verdachte staat lijnrecht tegenover deze principes. Het doden van leven wordt gezien als de grootste zonde binnen Falun Gong. Volgens de leer van Falun Gong beoefent de persoon in kwestie daarom geen Falun Gong.

Om te voorkomen dat het nieuwsbericht tot een negatief beeld over Falun Gong leidt, vonden wij het gepast deze verklaring te publiceren. Dit eens te meer omdat Falun Gong sinds 1999 wreed vervolgd wordt in China en deze beweging alle steun kan gebruiken. Wij nodigen u uit meer te leren over Falun Gong en de vervolging van deze beweging in China op onze websites.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben of meer informatie willen, dan staan wij u graag te woord.

Namens Falun Gong Stichting Nederland

Ing. P.L.R. Houben
(voorzitter)

Aartshertogenstraat 4
6226 XL Maastricht
tel. 06-46767319
info@falun.nl / faluninfo.nl